De beste Brusselse wafels komen uit…Gent

Een ‘etablissement’,  zo kan je Max echt wel noemen. In de schaduw van het Belfort en de Sint-Niklaaskerk vind je één van de bekendste wafelhuizen van Gent. Het is een zaak met traditie die tot op de dag van vandaag in ere gehouden wordt.  In 1839 kwam één van de voorvaders van de huidige zaakvoerder, een zekere Max, op het idee om deeg te gieten tussen twee ijzers die hij verwarmde op een steenkoolvuur. Zijn ‘Brusselse wafels’ werden een succes. Max liet een eerste houten ‘kraam’ bouwen en trok ermee van kermis tot kermis. Er kwam een tweede kraam, een derde, een vierde en telkens werd de inrichting rijker en mooier. De kramen werden ondertussen ontmanteld maar gelukkig bleef de traditie overeind .

Ook het interieur is het bekijken waard. Het gebouw waar Max een stijlvol onderkomen vond, behoort tot één van de oudste stenen gebouwen van Gent. De restauratie is geslaagd en verzoent traditie met hedendaags comfort. Oude onderdelen van de kramen werden in de zaal verwerkt en aan de muur herinneren oude foto’s aan de gloriedagen van Max. En dan het belangrijkste : de wafels en de pannenkoeken! Die zijn gewoon de max, gebakken volgens de regels van de kunst en stijlvol gepresenteerd. Een mens zou voor minder eens  terugkeren. Vergeet ook niet te piepen in de keuken want dat is nog meer de max…


Geef een reactie