Ristorante Firenze : een ode aan de keuken van la mamma

Een Italiaans restaurant zoals een Italiaans restaurant hoort te zijn. Dit is kort samengevat mijn ervaring bij Ristorante Firenze. Het is een zaak waar het plaatje klopt. Geen overdreven gedoe maar de echte Italiaanse keuken in een authentiek kader. Met de nodige flair en in een sappig Italo-Nederlands word je vriendelijk begroet en naar je tafel begeleid.

De kaart is uitgebreid en stelt zowel pasta, pizza als de typische escalopes (tevens de huisspecialiteit) voor. Vrijdag hielden wij het bij  pasta : een gegratineerde tagliatelli met ham en kaas en een frivole pasta pesce met zwaardvis en fijne groentjes. In één woord : “bellisimo” en het “degistiefken” van het huis maakten onze restaurantbeleving compleet. Tot slot liet ik mij vertellen dat onze koningin Paola dit restaurantje tot haar favorieten rekent. Een echte hofleverancier dus.

Adres :  Firenze, Sint-Amandsstraat 1, 9000 Gent (vlakbij het Sint-Pietersplein)

Geef een reactie