Artisanale garnaalkroketten

Eens je dit receptje uitgeprobeerd hebt, koop je wellicht nooit meer kant-en-klare exemplaren. De garnalenroux maken kost je weinig moeite, het modelleren is zelfs leuk en de smaak (een overvloed aan garnalen en de pit van de cayennepeper) is subliem…Nog niet overtuigd, probeer dan dit succesreceptje van sterrenchef Roger Van Damme…

Wat heb je nodig? 300g garnalenbouillon, 15cl melk, 55g boter, 60g bloem, 4 blaadjes gelatine, citroensap, 350g gepelde grijze garnalen, 1tl cayennepeper, 2 eiwitten, wat bloem en paneermeel

Hoe ga je te werk? Maak eerst een dikke bechamelsaus met boter, bloem, melk en de garnalenbouillon. Week de gelatineblaadjes in koud water en knijp ze uit. Neem de saus van het vuur en roer er de gelatineblaadjes door. Dep de garnalen droog, voeg er de cayennepeper en het citroensap bij en roer door de saus. Laat de saus een nachtje opstijven in de koelkast en maak er nadien bolletjes van en wentel ze één voor één achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en het paneermeel. Verwarm je friteuse en bak ze mooi goudbruin op 180gr.

De drie “badjes” voor de garnaalkroketten : bloem, eieren en het paneermeel.

Het ambachtelijke resultaat…om straks van te smullen.

Geef een reactie

2 Comments

  1. 3.4.12
    Robyn said:

    njammie! voor hoeveel personen is dit recept / of hoeveel kroketten komen er van?