Gevulde aardappelen (façon macaroni)

Een receptje dat je zeker eens met kinderen moet proberen is de Vlaamse variant van macaroni met ham en kaas: aardappel in de schil met ham en kaas.

 Wat heb je nodig? 4 grote aardappels, olie, 2,5 dl zure room (mag ook gewone room zijn), zout en peper,200g gekookte Meesterlijke ham (in blokjes gesneden) en 200g geraspte kaas (altijd leuk voor kinderen om zelf belegen kaas te raspen)

Hoe ga je te werk? Borstel de aardappels schoon en kook ze 15 minuten in licht gezouten water. Als ze gaar zijn, giet je het water af en laat je de aardappels even afkoelen.Snij vervolgens de aardappels in tweeën, schep met een lepel het zachte binnenste eruit, maar zorg ervoor dat de rand met de schil heel blijft.  Doe de zachte uitgeschepte aardappel in een schaal en roer er de zure room doorheen. Kruid af met peper en zout en meng er dan de hamblokjes en de geraspte kaas door. Doe tot slot deze vulling terug in de uitgeholde aardappel en schuif nog een tiental minuten in de oven.

Geef een reactie