De eindejaarsvraagjes aan Pieter Van Rossem

Kom binnen en zet u! Met wie hebben wij vandaag de eer?
Sociaal assistent, Opwijk, geduldig, lachen mag, koken mag ook. Aka Peatercatering.

Welke gebeurtenis is jou het afgelopen jaar het meest bijgebleven? En waarom?
Echt alles slaagt op. En alles is te koop. Van economie heb ik weinig hesp en kaas gegeten maar zo een oorlog doet er vermoedelijk geen goed aan. Maar wie echt veel geld heeft voelt dat allemaal niet en kan zonder veel schroom een WK voetbal kopen.

In welke restaurant heb je afgelopen jaar ’t lekkerste gegeten?
Golden Gai in Gent en Nightshop in Brussel. Golden Gai om het tweeluik (Astro Boy in 2021 eens gedaan) af te sluiten. Heerlijke noedels en cocktails.
Op Nightshop ben ik jaloers. Uiteraard geen sterrenkeuken maar wel heel lekker en zo knap hoe deze zaak zich gepresenteerd heeft aan het grote publiek.

Wie mag voor ‘jouw man / vrouw van het jaar 2022’ worden? Wie geef je dan weer de titel ‘lul van het jaar’? VVHJ: De Queen (er blijft er maar 1). Van geduld gesproken. LVHJ: Poetin. Van weinig geduld gesproken.

Welk (kook)boek, podcast of serie bracht je recent veel plezier?
Kookboek: Job en Perry, een klootzakproof kookboek. Ze hebben mij overhaalt om nog eens naar Rotterdam te trekken.
Podcast:Over eten van Stijn Deschacht was heel leuk om te blijven volgen. Heb er veel uit opgepikt. Zalig om tijdens lange autoritten te luisteren hoe omegabaars wordt gekweekt of mescal tot stand komt.

Afgelopen jaar richtte ik samen met Caroline van Avocado van de Duivel Faim de Flandre op. Wij zijn een culinair contentbureau dat foodondernemers helpt om de juiste woorden te vinden. Op welk (persoonlijk of professioneel) project ben je bijzonder fier?
Dat de zaak is blijven rollen en eindelijk een eerste ‘normaal jaar’ achter de rug heeft. pEATer catering is gestart net toen er in China ergens een zieke vleermuis was ontsnapt. Om jezelf dan te presenteren aan een groter publiek is er wat creativiteit nodig. Gelukkig bleven de klanten geïnteresseerd en dankbaar voor de samenwerkingen die er in tussentijd geweest zijn.

’t Leven is in 2022 flink duurder geworden. Aan wat zou jij je laatste euro uitgeven? Vermoedelijk aan dingen die ik niet echt nodig heb. bv een zoveelste flesje azijn, potje kruiden of salami die er lekker uitziet.

Het worden weer normale feestdagen. Wat zijn je jouw ‘wilde’ plannen voor Kerstmis en Nieuwjaar?
Voor Kerstmis doe ik een privé take-out en ga ik bij de familie eten en drinken. Voor Oudejaar ga ik eens bewust totaal niks doen. Gewoon eerst feesten met de vrienden en kinderen. Nadien leggen we de kinderen in hun bed en trek ik mijn dansschoenen nog eens aan.

Welk gerecht komt zeker op je feesttafel?
St Jakobsvruchten, d’office.

De jacht naar cadeautjes is weer geopend. Met welk ‘pakje’ kunnen wij jou plezieren?
Ik zou graag een goede maar geen te dure snijmachine hebben. Ik ben al 2 maanden aan het twijfelen over 10 verschillende modellen.

Welke stad moeten wij volgens jou zeker eens bezoeken? Geef ook je favoriete (foodie) adresjes mee. Biarritz. Zon en goed van eten. Crampotte 30 ga ik nooit vergeten. Een minirestaurant/visbar waar vroeger een soort van oude garage was waar de vissers hun materiaal opbergden.
Biarritz heeft ook een kleine semi-overdekte versmarkt. Als ik in zo een spel terecht kom dan zijn ze mij na enkele minuten kwijt.

Wie, wat zijn je favoriete (food)instagramaccounts?
Tafelklap natuurlijk en van restaurantwerpen droom ik om die tips ooit eens allemaal uit te kunnen voeren. Op Jules Cooking haal ik inspiratie. Sofie Dumont vind ik ook tof, en veel! Niet normaal hoe actief zij op alle kanalen is. Voor de rest heel veel chefs en restaurants.

Met wie zou je volgend jaar eens graag een Tafelklapke doen? En waarom?
Gilles Draps doet (momenteel) heel toffe dingen. En die lijkt mij zo normaal en rustig.

Even in de glazen bol kijken…welke (culinaire) trend zie jij in 2022 helemaal doorbreken?
Allergenen waren er al maar nu zie je het toch meer en meer. Of chefs die het aankondigen dat ze zich hier jammer genoeg niet aan kunnen houden.

Had je 10 miljoen, wat zou jij dan in 2023 doen?
Ergens een locatie kopen waar ik wat meer plaats heb om te prutsen, te koken en te wonen.

Doe een (zotte) wens….
Honger hebben lijkt mij toch erg he. Laat dat dan maar voor iedereen opgelost geraken.

Geef een reactie