De eindejaarsvraagjes aan Natalie T’Jampens

Kom binnen en zet u! Met wie hebben wij vandaag de eer?
Natalie T’Jampens – salesbeest – werkbeest – feestbeest – moederkloek – op haar best als de deadline nadert – Londenlover – cafélover.

Welke gebeurtenis is jou het afgelopen jaar het meest bijgebleven?
De hete zomer van 2022 en meer bepaald de Gentse Feesten. Eindelijk weer loos gaan met mijn vrienden tot het ochtendgloren tijdens de hitsige julinachten.


In welke restaurant heb je afgelopen jaar ’t lekkerste gegeten?
L’ange di Vin in Lyon, een kleine wijnbar met verrukkelijke hapjes. Indrukwekkend hoe vlot de bediening liep en het eten was om vingers van af te likken. Je kan er niet reserveren.

Wie mag voor ‘jouw man / vrouw van het jaar 2022’ worden? Wie geef je dan weer de titel ‘lul van het jaar’?Lul van het jaar, simpel, Poetin. Welke miserie die man over Europa bracht…
Man van het jaar, ook simpel, Sven, mijn man, die houdt het inmiddels al 10 jaar getrouwd met me uit.

Welk (kook)boek, podcast of serie bracht je recent veel plezier?
Ik heb enorm genoten van de miniserie Wild Man, met één van mijn favoriete Britse acteurs David Tennant.
Afgelopen jaar richtte ik samen met Caroline van Avocado van de Duivel Faim de Flandre op. Wij zijn een culinair contentbureau dat foodondernemers helpt om de juiste woorden te vinden. Op welk (persoonlijk of professioneel) project ben je bijzonder fier? Dit jaar openden we in Brussels Trademart een splinternieuwe showroom. Onze merken Urban Merch, Minimou en BeyouBeyou krijgen er de presentatie die ze verdienen.


’t Leven is in 2022 flink duurder geworden. Aan wat zou jij je laatste euro uitgeven?
Aan eten. Je wilt niet met een hongerige Natalie samen zitten.


Het worden weer normale feestdagen. Wat zijn je jouw ‘wilde’ plannen voor Kerstmis en Nieuwjaar?
Kerstavond vieren we traditioneel samen met onze kinderen en schoonouders. Het menu kiezen is elk jaar wel een uitdaging, gezien mijn schoonmoeder veel voedselallergieën heeft. Vroeger haalden we af bij een bekend en lekker restaurant in onze buurt. Maar de allergieën zijn zo erg dat die mensen aldaar er in hun drukste periode geen rekening meer mee kunnen houden. Dus daarom koken we weer zelf. Het is te zeggen, schoonmoeder kookt weer zelf. Ik val meestal na de hapjes en enkele glazen wijn al moegewerkt in slaap. Op Kerstmis zelf werken we weer verder want het is nog een zeer drukke werkweek tot oudejaarsavond.

Welk gerecht komt zeker op je feesttafel?
Oesters en Gratin Dauphinois, op beiden verzot.
De jacht naar cadeautjes is weer geopend. Met welk ‘pakje’ kunnen wij jou plezieren?
Eerlijk, omdat we dus zelf volop in de pakjes zitten in de aanloop naar de feestdagen kan ik geen pakje meer zien.Mij verras je beter met een uitje op een volkomen willekeurig moment.

Welke stad moeten wij volgens jou zeker eens bezoeken? Geef ook je favoriete (foodie) adresjes mee. Porto. Mijn favoriete terras staat ook in die stad. In de bar Aduela heerst zowel overdag als ’s avonds een heerlijke sfeer. Ik was er terug in 2022 en boekte heel bewust mijn hotel vlakbij die bar 😉

Wie, wat zijn je favoriete (food)instagramaccounts?
Tafelklap, ik ben er te weinig mee bezig om andere te kennen.

Met wie zou je volgend jaar eens graag een Tafelklapke doen? En waarom?
Met jou Anniek, het is er afgelopen jaar veel te weinig van gekomen en ik krijg er telkens weer energie van.

Even in de glazen bol kijken…welke (culinaire) trend zie jij in 2023 helemaal doorbreken?
Absoluut geen idee

Had je 10 miljoen, wat zou jij dan in 2023 doen? Mijn beste vrienden wat geld toesteken voor huur/lening zodat ze een jaar verlof kunnen nemen. En elke dag feestvieren ergens op een zonnige plek in pakweg Portugal.

Geef een reactie