De eindejaarsvraagjes aan Emelie Laeremans

Kom binnen en zet u! Met wie hebben wij vandaag de eer?
Goede dag en dankjewel, met volgende kernwaarden probeer ik Emelie Laeremans te zijn,- een GEZELLIGE ziel, die leeft in het NU, met de nodige CREATIVITEIT en BESLUITVAARDIGHEID een soort van HARMONIE te ademen!


Welke gebeurtenis is jou het afgelopen jaar het meest bijgebleven? En waarom?
De verbondenheid die onder de boeren ontstaan is, de verbondenheid die vandaag aan vele deuren en auto’s wappert door de boerensjaal! Het geeft me een warm gevoel, de erkenning en waardering die zichtbaar is.

In welke restaurant heb je afgelopen jaar ’t lekkerste gegeten?
Dat was in Rotterdam, Italiaans Restaurant! de naam is me ontgaan. Met en bende meiden, waarvan er toch wat de keuze vegetarisch hebben gemaakt. Ik bestelde Konijn op z’n Italiaans! Ik at NOOIT zo’n lekker konijn! en als een echte levensgenieter, heb ik (tot ergernis van mijn gezelschap) alle beentjes en knokeltjes ‘afgezabbert’! Heerlijk

Wie mag voor ‘jouw man / vrouw van het jaar 2022’ worden? Wie geef je dan weer de titel ‘lul van het jaar’? Vrouw van het jaar, sowieso mijn moeder! voor veel en nog veel meer redenen! Bwa, LuL van het jaar… ik ben er vast wel eentje tegen gekomen, maar zo’n mensen verdienen dan zo weinig aandacht, dat ik ze zelfs niet kan benoemen als het gevraagd wordt :).

Welk (kook)boek, podcast of serie bracht je recent veel plezier?
Awel, de audiofilms van ‘het geluidshuis’, oa, ‘De boer en zijn Domme vrouwen’ +16j. Dat is toch echt een verhaaltje lachen en hoofdje leeg maken! Plezier is bij deze dan ook de kuiste woordkeuze!

Afgelopen jaar richtte ik samen met Caroline van Avocado van de Duivel Faim de Flandre op. Wij zijn een culinair contentbureau dat foodondernemers helpt om de juiste woorden te vinden. Op welk (persoonlijk of professioneel) project ben je bijzonder fier? In de drang naar onthaasting, heb ik voor het eerst een ‘notenwijn’ (taste like porto) gemaakt! Mooie flessen wist ik online te vinden, en het bottelen was best een klus! Om dan niet in een klassiek etiket ‘Home Made’ te vallen, ben ik opzoek gegaan naar iets origineel! Het Voorontwerp is klaar, ik zou er verder werk moeten van maken!
Het etiket is een halve okkernoot en een halve munt, wat dan één geheel vormt. De munt laat de Griekse God Dionysos zijn. de God van de wijn, maar evenzeer de God die volgens een Mythe een vrouw/Godin (naam ontgaat me) veranderde in notenhout, een teken van wijsheid. … Waauw en dat in één etiket, op mijn fles! ik ben er zo Trots op, dat ik me voorneem elk jaar te bottelen, EN van elk jaar een fles te bewaren! COOL!

’t Leven is in 2022 flink duurder geworden. Aan wat zou jij je laatste euro uitgeven? Mijn poets- en strijkhulp! Lang leven een huishouden (min of meer) onder controle!!

Het worden weer normale feestdagen. Wat zijn je jouw ‘wilde’ plannen voor Kerstmis en Nieuwjaar?
Eindejaar mag voor mij in 1-2-3 voorbij zijn! Behalve 24 december met de familie bij de moe van 87! Intussen heeft de kroost al bijna 30 nakomelingen. Het jaar is vaak al druk genoeg, dat we op 31 december onze meisjes omarmen, lekker dicht bij elkaar in de zetel! Geen wilde plannen, eerder geborgenheid willen plannen!


Welk gerecht komt zeker op je feesttafel? Verdoken eitje! inclusief cocktailsaus met veel te veel cognac! zo simpel, maar zo lekker!

De jacht naar cadeautjes is weer geopend. Met welk ‘pakje’ kunnen wij jou plezieren?
Een kamerplant! Ik zal eeuwig herinneren van wie ik hem krijg! Het vergt wat zorg (en hopelijk kan ik die dan ook in leven houden, want ook daar pleit ik wel eens schuldig) maar het geeft een heel jaar deur kleur en leven in huis!

Welke stad moeten wij volgens jou zeker eens bezoeken? Geef ook je favoriete (foodie) adresjes mee.
Je praat hier met Emelie de plattelands mus! Ik hou niet van steden, en al helemaal niet om er eentje aan te bevelen…

Wie, wat zijn je favoriete (food)instagramaccounts?
Ze kunnen mij allemaal wel bekoren! Dierendonck Slagerij, Mooi familie verhaal.

Met wie zou je volgend jaar eens graag een Tafelklapke doen? En waarom?
Gewoon, grappig volkje, humor, kennis en gemeenschappelijke interesse aan tafel! dat maakt al niet uit WIE het is.

Even in de glazen bol kijken…welke (culinaire) trend zie jij in 2022 helemaal doorbreken?
Vlees zal het wss niet zijn … maar die insecten zal wel wat zijn binnen de trends! (maar niet voor mij)

Had je 10 miljoen, wat zou jij dan in 2023 doen?
investeren! Innoveren! toekomstbestendig boeren! heel veel uitdagingen op mijn pad zou ik een oplossing kunnen bieden! vooruit met de geit!

Doe een (zotte) wens..
Gezinnen met drie kinderen, kunnen me enorm bekoren! Maar derde telg NOWAY! Maar als ik er dan eentje mag wensen van een jaar of 10, …

Geef een reactie