De eindejaarsvraagjes aan Bart De Roeck

Kom binnen en zet u! Met wie hebben wij vandaag de eer?
Food- en travelblogger – papa van 3 – familyman – schooldirecteur – vriend van het goeie leven.


Welke gebeurtenis is jou het afgelopen jaar het meest bijgebleven? En waarom? Het heengaan van Queen Elisabeth. Ik had een grote bewondering voor haar ‘sense of duty’.

In welke restaurant heb je afgelopen jaar ’t lekkerste gegeten?
Meliefste in Wolphaartsdijk bleef ook het afgelopen jaar onze favoriet.

Wie mag voor ‘jouw man / vrouw van het jaar 2022’ worden? Wie geef je dan weer de titel ‘lul van het jaar’? President Zelensky van Oekraïne voor zijn vastberadenheid en volgehouden moed.
Trump is terug en nog een grotere loser dan voorheen. Putin staat met stip op 2. Akelige man!

Welk (kook)boek, podcast of serie bracht je recent veel plezier?
‘De Keuken van SOU’ van foodblogger Soumia Aattaoui vind ik een tof boek. Feel good food met een leuke twist. En niks te moeilijk, I like! Ik kijk erg graag naar The Crown op Netflix en Chateau Meiland blijft mijn (not so) guilty pleasure.

Afgelopen jaar richtte ik samen met Caroline van Avocado van de Duivel Faim de Flandre op. Wij zijn een culinair contentbureau dat foodondernemers helpt om de juiste woorden te vinden. Op welk (persoonlijk of professioneel) project ben je bijzonder fier? Mijn leerlingen en leraren samen op het podium in het cultureel centrum in een voorstelling die ik zelf regisseerde. Ja, dat maakte me blij en trots op die bende. Dit jaar opnieuw dus!

’t Leven is in 2022 flink duurder geworden. Aan wat zou jij je laatste euro uitgeven?
Mag het dan een glaasje Veuve zijn aub…? 😉

Het worden weer normale feestdagen. Wat zijn je jouw ‘wilde’ plannen voor Kerstmis en Nieuwjaar?
Wilder dan mij reeragout gaat het niet worden, vrees ik. 😉 Rustig genieten van lekker tafelen met vrienden en familie.

Welk gerecht komt zeker op je feesttafel?
Geen kerst zonder kroketten. Garnaal-, kaas- of gewone, het mag allemaal.

De jacht naar cadeautjes is weer geopend. Met welk ‘pakje’ kunnen wij jou plezieren?
Een nieuwe bakvorm misschien?

Welke stad moeten wij volgens jou zeker eens bezoeken? Geef ook je favoriete (foodie) adresjes mee. Kortrijk en Aalst zijn allebei ontdekkingen van het voorbije jaar. In Aalst gingen we onder leiding van jou op een leuke foodietour. In Kortrijk aten we onlangs lekker bij Vesper. Mijn favoriete stad blijft natuurlijk… Leuven! Lekker tafelen bij Zoff of in Den Optimist, koffie bij MOK of Anna en een biertje in Café Commerce.

Wie, wat zijn je favoriete (food)instagramaccounts? Ik heb heel veel favorieten! Instagram blijft voor mij een leuke en inspirerende community. Ik pik er toch ééntje uit: @claudia_pinchesofhappiness. Leuke account en ook omdat het zo’n toffe madam is!

Met wie zou je volgend jaar eens graag een Tafelklapke doen? En waarom? Met Jelle van The Messy Chef. Véél te lang geleden dat we mekaar nog eens zagen!

Even in de glazen bol kijken…welke (culinaire) trend zie jij in 2023 helemaal doorbreken?
Oh, daar ben ik slecht in. Ik kijk daarvoor graag naar Caroline (@avocadovandeduivel), Kate Stockman (@katepoes) of Saskia (@saskiathewicked). Zij houden de vinger aan de pols van nieuwe trends.

Had je 10 miljoen, wat zou jij dan in 2023 doen?
Een hele lange vakantie nemen…

Doe een (zotte) wens…
Heel de wereld op Kerst samen aan de feesttafel. Vredig en verdraagzaam. Als dàt zou kunnen… Maar mij niet bellen om de afwas te doen, hé. 😉

Geef een reactie