De eindejaarsvraagjes aan Glenn Symoens

Kom binnen en zet u! Met wie hebben wij vandaag de eer?
Glenn Symoens. Vrijgezellige.Friturist. Levensgenieter. Fiere Brusseleir.

Welke gebeurtenis is jou het afgelopen jaar het meest bijgebleven? En waarom?
Het overlijden van Queen Elizabeth. Alleen maar respect voor dat mens.
Ik zou voor geen 100 miljoen in haar schoenen willen gestaan hebben ( Met mijne 47 zouden ze ook niet gepast hebben )

In welke restaurant heb je afgelopen jaar ’t lekkerste gegeten?
Beaucoup Fish Brussel ( Visrestaurant zonder streken )

Wie mag voor ‘jouw man / vrouw van het jaar 2022’ worden? Wie geef je dan weer de titel ‘lul van het jaar’? Moeilijk om 1 persoon te kiezen want die bedankt dan toch een gans team die achter de schermen voor hem of haar gewerkt hebben…Dus doe maar De makers van de ideale wereld
Zalige manier om dagelijks even door de actualiteit te fietsen. En die zetten op een fijne manier ook direct de lul van de dag in de kijker

Welk (kook)boek, podcast of serie bracht je recent veel plezier? Meerdere regels tekst.
Brussel Boef

Afgelopen jaar richtte ik samen met Caroline van Avocado van de Duivel Faim de Flandre op. Wij zijn een culinair contentbureau dat foodondernemers helpt om de juiste woorden te vinden. Op welk (persoonlijk of professioneel) project ben je bijzonder fier? Professioneel : Mijne Mister Brochette , Blij dat ik op korte termijn een vaste waarde geworden ben in de frituurwereld
Persoonlijk: Mijn uitlaatklep : De Ridders in de Wortelorde van Ninove
Ik ben in 2022 Voorzitter of Grote Wortel zoals mijn officiële titel eigenlijk is. Naar mijn bescheiden mening de mooiste carnavalsinstantie omdat we elke jaar met meer dan 650 kinderen de grootste Kindercarnaval van België mogen organiseren. Ik ben blij dat ik van mijn 11 mede ridders het vertrouwen gekregen heb om het voorzitterschap op te nemen en de vereniging een vernieuwd imago te geven . Naast een nieuwe outfit heb ik de 2 mascottes die ik enkele jaren geleden al voorstelde mogen uitwerken (Flipken & Marie)


’t Leven is in 2022 flink duurder geworden. Aan wat zou jij je laatste euro uitgeven?
Mijn gasfactuur ? Het is te gek voor woorden hoe een basisbehoefte een luxe product geworden is.
Zeker na de Covid periode worden we als ondernemers nog eens extra op de proef gesteld maar ik hou vast aan de quote : “ What doesn’t kill you makes you stonger. Dus ik laat mijn laatste euro’s richting een Champagnebar rollen en klink met wat bubbels op een beter 2023

Het worden weer normale feestdagen. Wat zijn je jouw ‘wilde’ plannen voor Kerstmis en Nieuwjaar?
Brussels by Night ik voel de wenkbrauwen fronsen tot hier … Nee ik ga niet de hooligan uithangen maar aftellen naar het nieuwe jaar vanop de mooiste markt ter wereld en nadien tot de vroege uurtjes in de Brusselse bruine kroegen feest vieren. Waar iedereen mekaar nog oprecht een gelukkig nieuw jaar wenst , waar een dansken kan met gelijk wie dat je tegen uwe Gillet kunt of mocht trekken.

Welk gerecht komt zeker op je feesttafel? Tis een beetje een traditie dat we mijn overleden papa zijn lievelingsgerechten blijven klaar maken op Kerstavond. Oerklassiek ! Kalkoen !

De jacht naar cadeautjes is weer geopend. Met welk ‘pakje’ kunnen wij jou plezieren? Ik geef enorm graag kado’s maar voel me altijd schuldig al ik eentje krijg.Bovendien koop ik liever iets voor mezelf dan is het ook echt mijn gedacht. Als ik echt iets moet kiezen … Een bon voor op reis te gaan ?

Welke stad moeten wij volgens jou zeker eens bezoeken? Geef ook je favoriete (foodie) adresjes mee. Met volle overtuiging BARCELONA ! ik weet het… de Citytrip der Citytrips maar elke keer opnieuw verlies ik er mijn hart. Das ook een plekje waar ik mezelf nog zie oud worden … De Mix van de leuke trendy bars , de vele zalige restaurants , het culturele, het strand ( voor het strand zak ik graag wat verder af naar Sitges met ook enorm veel leuke plekjes voor te eten en te drinken) en alles op maar 2 u vliegen vanuit Brussel…
De lijst is eindeloos met TO DO restaurants en telkens ik mensen spreek met dezelfde passie voor BCN wordt de lijst alleen maar langer maar 2 adresjes vond ik afgelopen zomer zo zalig.
My Fucking Restaurant, check die Instagrampagina.
Cremat 11, check die Instagrampagina.

Wie, wat zijn je favoriete (food)instagramaccounts? Elk leuk restaurant waar ik ooit al ben gaan eten of die nog op mijne TO DO lijst staat

Met wie zou je volgend jaar eens graag een Tafelklapke doen? En waarom? Gert Verhulst , ik heb enkele jaren geleden de eer gehad om voor hem een frietje te bakken . Hij had zelfs een complimentje voor mijn tartaarsaus. Ik bewonder zijn manier van ondernemen en hoe hij in het leven staat.

Even in de glazen bol kijken…welke (culinaire) trend zie jij in 2023 helemaal doorbreken? Ik stap een beetje af van de hippe trends en kies voor zekerheden. Op het einde van de rit betaal je geen rekeningen leuke concepten. Ik zie in Brussel de hippe foodbars snel komen en nog sneller gaan… Omdat meestal een basisconcept ontbreekt

Had je 10 miljoen, wat zou jij dan in 2023 doen?
Een nieuwe zaak opstarten. Ik heb nog een paar leuke ideeën in mijn lade liggen. Meer tekst en uitleg bij de volgende eindejaarsvraagjes

Doe een (zotte) wens…
Heel bescheiden, Ik hoop dak mag verder doen zoals ik bezig ben…

Geef een reactie