De eindejaarsvraagjes aan Jason & Laurence van Atelier Gist

Kom binnen en zet u! Met wie hebben wij vandaag de eer?
Hey! Wij zijn Jason & Laurence van ATELIER GIST. Oeroude producten met zicht op de toekomst ;)!

dtFoto van Jordi De Smedt


Welke gebeurtenis is jou het afgelopen jaar het meest bijgebleven? En waarom?
Niets met het restaurant te maken, maar onze kleine meid Tijm.
Zij geeft ons de balans tussen werk en privé.

In welke restaurant heb je afgelopen jaar ’t lekkerste gegeten?
Kadeau op Bornholm

Wie mag voor ‘jouw man / vrouw van het jaar 2022’ worden? Wie geef je dan weer de titel ‘lul van het jaar’? Wij geven dit graag aan elkaar ; Jason man van het jaar en Laurence vrouw van het jaar.
We hebben het toch weer voor elkaar gekregen.
Titel lul van het jaar houden we voor onszelf 😉

Welk (kook)boek, podcast of serie bracht je recent veel plezier?
De fermentatieboek van Noma

Afgelopen jaar richtte ik samen met Caroline van Avocado van de Duivel Faim de Flandre op. Wij zijn een culinair contentbureau dat foodondernemers helpt om de juiste woorden te vinden. Op welk (persoonlijk of professioneel) project ben je bijzonder fier? Op ons Atlier dat geen restaurant is maar een plaats waar wij in de toekomst alles kunnen doen waar we zin in hebben.

’t Leven is in 2022 flink duurder geworden. Aan wat zou jij je laatste euro uitgeven?
Aan eens goed gaan eten ;)!

Het worden weer normale feestdagen. Wat zijn je jouw ‘wilde’ plannen voor Kerstmis en Nieuwjaar?
Eens niet te wild, nu met kleine Tijm moeten we ons een beetje inhouden. Maar we hebben de jaren ervoor zo goed gevierd ( ook al was het corona 😀 ) dat we nu reserve hebben voor wat kalm te doen 😀

Welk gerecht komt zeker op je feesttafel? OESTERS x CHAMPAGNE !

De jacht naar cadeautjes is weer geopend. Met welk ‘pakje’ kunnen wij jou plezieren? Geen rommel meer , geld voor samen te leggen om iets af te werken in ons huis.
HINT 😉

Welke stad moeten wij volgens jou zeker eens bezoeken?
ELSENE
MARU (Koreaans) en OTAP (seizoensgebonden mezzo uit de wereldkeuken)

Wie, wat zijn je favoriete (food)instagramaccounts?
BRON
TABLE FERMENTS
LURRA KYOTO
BLOEMBEREN

Met wie zou je volgend jaar eens graag een Tafelklapke doen? En waarom? Met iedereen dat ons kan inspireren om nog een betere balans te vinden tussen werk en privé.

Even in de glazen bol kijken…welke (culinaire) trend zie jij in 2023 helemaal doorbreken?
Terug naar kleinere restaurants met minder personeel en minder dagen open.

Had je 10 miljoen, wat zou jij dan in 2023 doen?
Niet veel meer …Werken als we zin hebben !

Doe een (zotte) wens…
Gedaan, we zeggen hem niet anders komt hij niet uit.

Geef een reactie