Verjaren in coronatijd doe je zo

Je bent een extreem sociaal dier, je horecaspieren zijn goed getraind en dan slaat de coronacrisis net voor jouw verjaardag in alle hevigheid toe. Een uitgebreid diner in jouw favoriet restaurant of afspreken met vrienden op café zit er voor even niet meer in. Op slot én in uw eigen kot een klein feestje wordt dan de enige optie. Met wat creativiteit en relativeringsvermogen wordt het een verjaardag om nooit te vergeten. Voor zij die in de komende weken, maanden verjaren, zet ik graag mijn tips op een rij:

Sta op tijd op, neem een uitgebreid bad en trek jouw mooiste kleed aan. En ja, als er al wat jaren op jouw teller staan versier jouw kapel ☺ en plamuur je maar eens stevig.

Neem tijd voor een gezond ontbijt en geniet van de kleine en onverwachte gelukjes. Check de gekke berichtjes die binnenkomen, stuur iedereen een uitgebreid antwoord terug en stop er ook een vleugje humor bij want lachen moeten wij in deze tijd zeker blijven doen.

Laat je tussen het thuiswerken door verrassen door een miniconcertje van je kotgenoten, ga flink uit de bol en doe maar eens goed zot. Er zijn immers toch geen pottenkijker in huis.

Genieten van de dingen die je nu en enkel in coronatijd kan meemaken. Zo zette een vriendin een leuke vaas met daarin een stevig kaars en lekkere verjaardagscake aan de deur. Mijn zus pakte het nog creatiever aan en stelde een echt overlevingspakket samen . De boodschap dat ik niet zonder eten mocht vallen, voegde ze er nog aan toe.

Drink voldoende. Geniet van een versgezette koffie, een huisgemaakte limonade en vlieg er ’s avonds stevig in. Een vriendin bedacht hiervoor wel een geniale oplossing en bracht een bierbox aan onze voordeur. Ook een fles champagne mag voor deze gelegenheid niet ontbreken.

Duik in jouw kookboeken en selecteer een paar gerechten die je al lang had willen maken. Ik koos voor tartiflette als hoofdgerecht. Dit gerecht liet ons even wegdromen naar onze mooie skivakanties. Ik sloeg ook aan het bakken en waagde mij aan de geweldige appeltaart met rozijnen én olijfolie van Yotam Ottolenghi.

Ga zitten in, zoals mijn grootmoeder altijd zei, de beste plaats. Haal je mooiste servies boven en decoreer jouw tafel rijkelijk met bloemetjes en kaarsjes. Voorzie voor jouw huisgenoten een leuke verrassing. Fortunecookies waren voor deze gelegenheid perfect op zijn plaats. Vergeet ook jouw compleet foute feesthoed niet.

En tot slot een hele belangrijke. Als sociaal beest mis ik het persoonlijk contact met vrienden en familie (nu al) enorm. Gebruik daarom technologie in jouw voordeel. Via Microsoft Teams kan je makkelijk een gezamenlijk én virtueel aperomoment organiseren. Nodig je beste vrienden uit en hef samen het glas want je verjaart (hopelijk maar één keer) in coronatijd.

Maak er vooral een simpelweg gelukkige dag van ☺

Geef een reactie