Ganzerik : Gents, gezellig en geweldig lekker eetcafé

Toevallig en letterlijk zou ik er nooit passeren. Figuurlijk passeerde de naam – samen met geweldig authentieke foto’s- van dit Gentse eetcafé gelukkig wel op Instagram. Mijn goesting steeg met het moment en een date  met mijn zus was de perfecte gelegenheid om deze hippe plek te ontdekken. De wijk – Rooigem / Brugse Poort is niet meteen de buurt waar je vaak vertoeft maar daarom is het er niet minder leuk om binnenkort eens een geweldig cafébezoek te plannen!

Wij installeerden ons op het terras en genoten van de gezellige va et vient. Het lezen van de kaart was meteen bingo. Het vat het concept van Ganzerik mooi samen : artisanale bieren ( met liefst 12 bieren van de tap), homemade limonades, cocktails, een beperkte maar bijzonder hippe kost die je meteen doen watertanden. Mijn zus waagde zich aan een Kombucha terwijl ik op zeker speelde en één van de vele biertjes proefte. Om de eerste honger te stillen, was de auberginedip een voltreffer. Volgende keer proef ik beslist van het hapje met zwarte pens want dat zag er geweldig lekker uit.

Om van het interieur te genieten, verhuisden wij nadien naar binnen. Wij bestelden onze hoofdplat – groentelasagne en Aziatisch broodje met hip en gefermenteerde groenten en genoten volop van het sfeer dat er hing. Het interieur is een mooie combinatie van hoe vroeger was – een volkscafé – met zaken die nu een café trendy en sfeervol maken. Tussen het andere hippe volk bestelden wij ons nog 2 van hun (top)dessertjes  en begonnen wij spontaan te dromen van een soortgelijke zaak in onze buurt. Samengevat is Ganzerik een mooi voorbeeld van een eigentijds eetcafé. Weinig poespas, veel ambiance en top food. ’n Mens zou der spontaan nog meer op café van gaan.

Geef een reactie