We love Hard Rock Café

Waar ik de tijd dat ik met samen Erika en Michèle naar New York trok en er met volle teugen genoot van The Big Apple. Naast de geweldige sfeer blijft mij na 20 jaar nog één aspect voor altijd bij nl. de enorme variatie die je er aantreft aan culinaire topadressen. Zo hadden wij ontzettend veel plezier bij Sylvia’s in Harlem. Het streepje muziek deed de soul food nog meer smaken. Uit eten gaan in China Town was ook een fantastische belevenis en het kapotslaan van de fortune cookies minstens even verrijkend.  Maar één ervaring blijft beslist op nummer 1 staan: de “great drinks & food” van Hard Rock Café.  Zo bewaar ik het glas van de Hard Rock Hurricane en het t-shirt uit New York nog altijd als een soort relikwie.

Nu, 20 jaar later hoef ik gelukkig niet meer naar het buitenland. Op de Brusselse Grote Markt kan je al 2 jaar terecht voor het betere uit de Amerikaanse keuken. Na het grote proefmoment van vorig jaar had Hard Rock Café Brussel voor Belgische bloggers dit jaar iets heel bijzonders in petto: de presentatie van haar “World Burger Tour” menu dat nog tot einde juni te proeven is.

Met veel goesting begonnen wij aan een culinaire wereldreis langs de beste burgers uit alle contreien. Het aperitief begon met het proeven van nieuwe cocktails: de Mai Tai One on,  de Pomegranate Mule, de Mezcarita en Pineapple Ginger Caipirinha. Allemaal netjes op een rij en na het “communistisch” proefmoment waarbij je samen gezellig kon nippen, was het tijd voor het echte werk: het uitgebreide proefmoment van de mini-versie van deze uitgelezen selectie burgers….

Voor één keer geen eigen beschrijving maar de eigen originele engelse beschrijving van de burgers omdat deze zoveel lekkerder klinkt.

De Cuban burger (Miami) is smothered with mojo-marinated pulled pork, melted swiss cheese and sweet plantains. Finished with yellow mustard, pickle chips, crisp lettuce and vine-ripened tomato.

De Date Burger (Dubaï)  is enhanced by their rich date chutney, diced fresh dates and softened cream cheese, with crisp lettuce and vine-ripened tomato.

De Marrimba Burger (Guatemala) is dressed with house-made bean spread, layered with melted monterey jack and cheddar cheese, crunchy tortilla straws, crisp lettuce and vine-ripened tomato. Served with salsa.

De Bahn Mi Burger (Vietnam) is coated with tangy house-made Vietnamese glaze, topped with sliced cucumbers and pickled vegetables. Accompanied by a garnish of cilantro and green onions.  

En ja hoor, foodbloggers deden hun naam alle eer aan en proefden ze allemaal. Meer nog, wij gingen meestal voor een tweede proefmoment om nog meer te genieten van de verrassende smaken.  Een voorkeur? De meningen waren verdeeld maar unaniem lekker. Ik koos zonder twijfel voor de heerlijke variant uit Dubai : verrassende combinatie met verse kaas en dadelchutney. Als extraatje volgde er nog een vijfde  hamburger – de Belgian Burger met Ardeense ham en Oud-Bruggekaas.

Om het helemaal over the top te maken en om echt geen plaats meer te hebben in onze maag serveerden ze nog een chocolade brownie met aardbeien en heerlijk sausje.

‘La Grande Bouffe’ was één ding. Het samenzijn met collega-bloggers was minstens zo leuk. Je hoeft je niet te schamen als je eerst een foto van je drank en eten wil nemen. Iedereen begrijpt je als je naar de juiste hashtag vraagt. De gesprekken aan tafel kan je probleemloos aanvullen met een like op Facebook of een retweet op Twitter. Het leukste was tot slot de fotowedstrijd. De origineelste foto van het event met de #hrcbrusselsburgertour werd bekroond met een etentje voor 2. Ik legde al mijn gewicht én creativiteit – een na zo’n avondje kan dan geweldig oplopen – in de schaal en maakte een leuke compositie met alle vlagjes van de hamburgers die wij samen verorberd hebben. Geloof het of niet maar ik won en was een heel klein beetje fier op deze instragram.

Thanks Hard Rock Café Brussels for the great booze & food. See you in August!

Geef een reactie

1 Comments

  1. 6.23.15

    Wat een tof event! Krijg er trouwens ’trek’ van!