Potje Kaat

Vergeet ijs of crème glace.  Bij ons is het gewoon ‘Potje Kaat’. Als ik op één term uit mijn dialect verliefd ben dan ik het wel op deze. Potje kaat heeft niets met de mooie meisjesnaam te naam maar alles met de koude ijsroom die in Denderhoutem nog op ambachtelijke wijze gedraaid wordt. Vroeger had je Gaston en Olga. Nu is het Rita die met haar ijsmobiel het ganse dorp van de nodige zoete lekkernijen voorziet. Voor mijn dochters is het na schooltijd een vaste stopplaats. Kiezen uit ’n toeter’ en  ‘een galette’ of een simpel potje is dan de boodschap. Het adres : Molenstraat 34 Denderhoutem (is een  rijhuis met een groot bord van ja hoe kan het ook anders ‘Potje kaat’).

Een ander ijssalon – dichter bij ’t werk en dus ideaal voor een zoete lunchpauze-  is Tutti Gelati In Asse. Keer op keer word ik er verrast door de nieuwe smaken. Ongelofelijk hoeveel creativiteit de 2 dames er aan de dag leggen.  Ik voorzie altijd ruimde tijd om mijn keuze te maken en de optimale combinatie samen te stellen. Een favoriet? Moeilijk te zeggen., geef mij maar het crème brulée-ijs. Het adres : Tutti Gelati, Huinegem 10 in Asse

Geef een reactie

1 Comments

  1. 11.30.14
    Jan De Meyer said:

    Bij ons woonde er ene STAAF KAAT: verkocht ijskreem en vis (op ijs) !!!