’t Schuitje

Een paar maand geleden organiseerde ik een verrassingsfeestje voor de veertigjarige wederhelft. Omdat hij niet houdt van wilde feestjes werd het een gezellige huifkartocht met vrienden doorheen de Vlaamse Ardennen.

Na een heerlijk cava-ontbijt met koffiekoeken en een echt verrassingsbrood ontdekten wij een nieuw adres in Schorisse.  ’t Schuitje (wat in de volksmond kookpot betekent) is  het levenswerk van François en Marleen.  In 2001 konden zij, tussen muren vol geschiedenis, hun droom waarmaken. Ze toverden een oude boerderijtje annex café en voetballokaal om in een smaakvol restaurant. Smaakvol is echt het juiste woord want alle details (van de fotokaders tot het gezellige binnenterras) in hun interieur kloppen. Ook de oude bakkersoven werd volledig gerenoveerd en wordt vandaag gebruikt om  de meeste gerechten klaar te maken.

Kleinschaligheid is  hier geen loos begrip. Zo is de kaart met voor- en hoofdgerechten beperkt en brengen de suggestie-menu’s de nodige seizoensvariatie.  Bovendien kiezen ze voor een (letterlijk) familiale aanpak. Zoon Julien assisteert zijn vader in de keuken terwijl dochter Amandine haar moeder gracieus bijstaat in de zaal.  Op die bewuste zomerdag was er niets dan lof over het eten te horen. Na een wachtbordje met tapenades en brood, hadden wij met onze bende keuze uit : een rundbrochette met breydelspek, gegrillde gamba’s en een zachtgegaard varkenshaasje met een sausje op basis van pickles. Dit alles werd geserveerd met ‘zalige verse’ frieten en een eenvoudige salade.

Voor diegenen die nog een gaatje hadden was er nog een creatieve dame blanche-variant. Geniet alvast nog even (voor of na) van deze sfeerfoto’s of lees het mooie sfeerverslag van onze Amerikaanse buurvrouw
Geef een reactie