Hip tafelen bij Jeroen De Pauw

“Wie niet waagt niet wint”, dacht ik toen ik het podium van de Effie Awards opstapte. Ik nam deel (aan de kookkwis), zag (dat het gemakkelijk was) en won( een etentje voor 8 personen bij TV-kok Jeroen De Pauw.) Nu, 4 dagen na het etentje ben ik nog altijd zwaar aan het ‘nagenieten’. Deze culinaire ervaring komt zeker in mijn persoonlijke ‘eetervaringen top10’.

Het was af en qua concept en aanpak heel verrassend te noemen. Geen klassiek onpersoonlijk of poepsjik restaurant maar gewoon gezellig bij de chef thuis. Deze losse, gezellige sfeer begon al bij de warme ontvangst door de chef. De eetkamer is bijzonder hip ingericht en biedt je bovendien ook een blik in de keuken van Jeroen.Met een glaasje champagne en wat borrelhapjes zat er de sfeer direct in en konden wij uitgebreid genieten van zijn herfstmenu en af en toe eens gaan gluren in zijn kookpotten:

  • Soepje van groene kruiden met buffelmozzarella en zalf van zongedroogde tomaat
  • Ravioli met boschampignons en truffeljus
  • Stoemp van polderaardappelen en prei. Grijze garnalen en schuimig sausje van witbier
  • Gebakken Iberico met een toets van wortel en doperwten. Bacon aardappeltjes en sausje van balsamico en gember
  • Stilton met kastanje en abrikozen. Zure fijne frisée
  • Soepje van citrus met basilicum sorbet
  • Vanillewafel met mousse van platte kaas, marquise van koffie en zwarte chocolade. Veenbessen met Amaretto

Bedankt Jeroen en Solo natuurlijk (als sponsor) voor deze supergeslaagde avond. Meer info vind je op www.cookieboys.be

Geef een reactie