Over Tafelklap

Neem de naam liefst heel letterlijk want ik wil je het gevoel geven dat je met mij aan tafel zit. Ronduit vertellen ( of klappen in schoon Vlaams) over dingen die ik geweldig authentiek vind daar draait deze blog om.

Die dingen zijn vooral eet – of drinkbaar en het liefst zo authentiek mogelijk. Als ik één ding echt niet kan dan is het doen alsof. “What you see is what you get” is niet alleen één van mijn favoriete quotes maar ook een soort way of life. Faken is gelukkig niet aan mij besteed.

Tafelklap draait rond verhalen en is voor jullie leesgemak in verschillende rubriekjes als ‘Goesting In’, ‘Benen onder tafel’, ‘Op zwier’ en ‘Ooh zo schoon’ ingedeeld. Niet dat ik in hokjes wil denken maar een beetje richting kan geen kwaad.

Ik ben geen pro en breng alles zo echt mogelijk. Als er hier en daar een schrijffoutje staat, dan zeg ik nu al een welgemeende sorry. Foto’s neem ik met mijn smartphone en af en toe permitteer ik het mij – met eervolle bronvermelding – om materiaal van een volleerde fotograaf te gebruiken.

Goed eten is als een rode draad doorheen mijn leven. Grootgebracht in het vleeswarenbedrijf van mijn ouders weet ik als geen ander wat kwaliteit en ambacht is. Op Tafelklap breng ik graag een ode aan ‘echt eten’ en zet ik ‘de ambachtsman’ in de kijker. Meedoen aan de laatste voedingshype is daarom niet aan mij besteed. Geef mij dus maar ‘goei boter’ met een goe stuk brood kortom laat de vetten en koolhydraten maar komen.

En ja wie ben ik. Ik ben Anniek, vroege 40-iger , madam van Bart, madre van 2 hippe dochters, gezegend met een leuke familie, gekke buren en inspirerende vriend(in)en. Ik word instant blij van onze ezels Otje en Brésilienne en kan moeilijk kiezen tussen een uitstapje naar Gent of Brussel.

maarten-deckers-227224-unsplash