Zes orginele tafelklapjes in Parijs

Parijs is en blijft een prachtige stad. Zo ééntje waar ik om de twee drie jaar eens naar verlang, ze dan volledig wil opsnuiven en ook blij ben dat ik vervolgens de drukte achter kan achterlaten. Recent ging ik nog eens de sfeer opsnuiven. Het is en blijft de plek voor originele tafelklapjes. Ze hoeven niet altijd fancy te zijn maar gewoon authentiek of uniek in zijn soort is voor mij al voldoende. Waarom ook niet gewoon een verswinkel binnenstappen en in de b&b een etentje organiseren? Dit zijn alvast mijn suggesties….

1. Begin bij Carton, een Hemelse Bakkerij

Start -na je treinrit- met een croissant of een andere geweldige koffiekoek bij Carton. Deze bakkerij is op wandelafstand van Gare du Nord en heeft een magisch assortiment. Voor mij is het er altijd een beetje zoals Walibi, een pretpark voor foodies dus. Met één beet heb je meteen de smaak van Parijs te pakken en kan je culinaire ontdekkingstocht beginnen. Adres: Carton, 6 Rue de Marseille, 75010 Paris

2. Café Marly: Waar Kunst en Koffie Samenkomen

Zin in wat bon ton, bon chic? Ga dan terrassen bij Café Marly. Deze chique zaak met uitzicht op het Louvre is er ééntje om zeker mee te pikken. Geniet van selfie-nemende toeristen aan de pyramide en van het posh volk op het terras van de zaak. Ga ook zeker binnen eens een kijkje nemen want het is er echt mooi. De koffie is er misschien wat aan de prijzige kant, maar gezien de unieke setting is het wel een beetje normaal. Adres: Café Marly, 93 Rue de Rivoli, 75001 Paris

3. Le Bon Georges: De Échte Parijse Bistro

De echte Parijse bistro beleef je bij Le Bon Georges. Je kan je er helemaal laten onderdompelen in ‘la cuisine traditionelle’. Het is wat gehypt en wordt haast uitsluitend bezocht door de buitenlandse foodies maar het blijft een culinaire tempel. Proef zeker van de paté en croute en van steak tartare. Het was zo simpel en zo goed dat het wel één van de beste was die ik ooit proefde. De bediening is typisch Frans: stylish klassiek maar met een joviale knipoog, en dat maakt het juist zo uniek. Adres: Le Bon Georges, 45 Rue Saint-Georges, 75009 Paris.

4. Ama Siam: Een Aziatische Twist in Parijs

Fan van de moderne Aziatische keuken? Plan dan zeker een tafelklapje bij Ama Siam. De keuken is een combinatie van Thailand, Laos en Vietnam, in een modern kleedje met lokale ingrediënten. Niets fancy maar geweldige smaken én nog schonere talloorkes. Zo’n een Aziatische hippe tent waarvan je spijt hebt dat er niet meer in jouw buurt zijn. Speciale vermelding hier ook is de leuke branding. Deze zaak viel op in het wat grijze straatbeeld van Belleville en zoog ons haast letterlijk naar binnen. De gerechtjes zijn er om duimen en vingers bij af te likken, en zelfs de rijst is er geen gewone rijst maar een festijn voor de smaakpapillen! Adres: Ama Siam, 5 Rue de Tourtille, 75020 Paris

5. Aux Bols d’Antoine: Plantaardig Genieten met Zicht

Bij Aux Bols d’Antoine hebben wij helaas maar één talloorke geproefd. Maar deze 100% plantaardige zaak was een ontdekking. Knap hoekpand, nonchalante sfeer en een uniek terras met in de verre verte zicht op de Eiffeltoren maakten het tot een echt pareltje. Het enige talloorke dat wij er proefden was een stevig schot in de roos: hummus met erwtjes. Zelf ééntje in de categorie dat ik het thuis meteen ben gaan namaken. Vergeet al die critici die zeggen dat plantaardig eten saai is – hier bewijzen ze het tegendeel! Adres: Aux Bols d’Antoine, 28 Rue des Vinaigriers, 75010 Paris

6. Word Zelf een Parijse Chef: Bezoek de Verswinkels

Teveel horeca voor jou? Parijs is ook de stad van de verswinkels. Je kan er als food(ie) je hart ophalen in de authentieke bakkerijen, slagerijen en andere voedingswinkels. Ga dan ook zeker eens uitgebreid shoppen en een voorraadje inslaan. Doe zoals wij en maak je eigen plateau de fromages! Een klein stukske blauwe kaas, een romige brie en een pittige comté, wat vijgen erbij, een stukske stokbrood dat nog warm is en een goeie fles wijn – voilà, je eigen tafelklapke!

Bedankt meine bestie voor de zalige rondleiding! Parijs, je bent en blijft een stad om verliefd op te worden – en dat niet alleen voor je cultuur en je monumenten, maar zeker ook voor je keuken. Van de meest verfijnde bistro’s tot de eenvoudige boulangeries, overal vind je een stukske van de Franse gastronomische ziel.