Waarom een foodtour verbindend werkt

Ik zie je al denken : “Wat is een foodtour?” Wel, het antwoord is heel simpel. Een foodtour is een authentieke en eigentijdse vertaling van een sneukeltocht. Je wandelt, fietst al dan niet gepland langs leuke en originele zaken en ondertussen proef en geniet je van het beste wat de buurt te bieden heeft. Samen met mijn partner in crime Caroline AKA Avocado van de Duivel heb ik al een paar legendarische foodtourkes op mijn palmares staan : Londen, Parijs, Tel Aviv, Barcelona, Girona. Keer op keer krijgen wij zo’n goeie reacties dat wij heel sterk geloven in de meerwaarde en het marktpotentieel 😊.

Een foodtour  Aalst? Why not!?

Op de vraag of ik een foodtour kon organiseren om Aalst culinair op de kaart te zetten, hoefde ik niet lang nadenken. Het was het begin van een mooi avontuur waarbij de voorbereiding minstens even boeiend was dan de tour zelf.  Wat heb ik gesmuld van de gezellige babbels met de  plaatselijke commerçanten. Keer op keer was ik verwonderd van de mooie ondernemersverhalen en de rijke culinaire geschiedenis van mijn geboortestad. Het uitstippelen van de tour was vervolgens wat puzzelen. Iets van plannen en herplannen, van finetunen en de laatste puntjes op de i zetten. Aalst heeft immers zoveel leuke zaken en mooie plekken die beslist een ommetje waard zijn.

Zalige uitgelaten bende

De dag zelf bewees ‘onzen lieven Heer’ dat hij toch wel ’n Oilsjteneir is. Onder een stralende zon liet ik samen met Laurien van Visit Aalst een uitgelaten bende van foodbloggers en influencers genieten van de mooiste plekken van mijn geboortestad. Mijn gelatinekracht om mensen gezellig samen te brengen en het beste in iedereen naar boven te halen rendeerde meer dan ooit. Er werd geluisterd, gelachen en gesmuld.

Dankbare communicatietool

Met een foodtour doe je in de eerste plaats het hart van veel foodies sneller slaan. Je brengt gelijkgestemde ‘hongerige’ zielen op een originele manier samen en laat hen proeven van het beste wat de buurt te bieden heeft. Je kan letterlijk ommetje maken om de mooiste en lekkerste plekken te beleven.  Zie het als citymarketing op zijn best waarbij je subtiel de combinatie maakt tussen toerisme, (volks)cultuur en gastronomie. Kortom een ideale tool om in te zetten dus.

Een dikke merci aan iedereen die meeschreef aan dit mooie verhaal. Wij zijn het bewijs dat je de mooiste dingen nog altijd samen maakt. Voor foodtourkes overal ten lande, voortaan één adres www.faimdeflandre.be. Bedankt voor de geweldige opdracht Visit Aalst Bedankt Sin De Smet van Food by Sin voor de mooie beelden.

Tot slot deel ik graag nog alle 13 blogposts die het kruin van de Vlaamse foodbloggers over deze tour schreven. Op deze manier kan je ook nog lekker meegenieten of zelf een foodtourke in Aalst plannen.

Avocado van de duivel

Roeckie’s World

Kris Kookt

Hap & Tap

Food by Sin

De Deugenieten

Lizzylizz blog

Blogvivant

Stijn’s Kitchen

Share my Blog

Pinches of Happiness

Minister van Eten

Innersparkle