‘k zag eens kersen hangen

Vergeet Jantje, de laatste dagen was het Anniekske die geen pruimen maar kersen zag hangen. Na jaren van een magere tot geen oogst – met dank aan de kraaien- zijn wij dit jaar echt rijkelijk bedeeld. Maandag begonnen wij met de pluk en lieten wij eerst de buren delen in onze geweldige “edelfingers”.

IMG_3669

Nadien lanceerde ik een oproep bij vrienden en familie om gezellig te komen plukken. De opkomst was mager maar de oogst was dat gelukkig niet .  Marleen –  een begenadigd confituurmaakster- kwam de eerste grote portie halen. Vannie pakte het anders aan. Ze bracht manlief en een deel van haar kroost mee. Na een uitgebreid aperitief met kersrode Champagne en heerlijke maatjes gingen wij onze bomen te lijf. Van de eerste halve kilo kersen maakte ik snel een clafoutis (het receptje vind je onderaan).  De rest van de avond was zoals een zomeravond hoort te zijn : warm, gezellig en vooral lang….

IMG_3678

Deze foto’s maakte ik tijdens een geweldige foodfotografie workshop van Evelyne Boone. Het komt dus nog goed met mijn fotografietalent :-).

Recept Clafoutis

Wat heb je nodig?

500g ontpitte kersen

4 eieren

120g zelfrijzende bloem

120g suiker

1 zakje vanillesuiker

25cl melk

 

Hoe ga je te werk?

Ontpit de kersen.

Maak een glad mengsel van de eieren, de suiker, de bloem en de melk.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Neem een vuurvaste schotel, voeg de kersen toe en overgiet met het mengsel.

Bak een 40 à 50 minuten in de oven.

Serveer lauw met wat zure room.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s