Beerlinale = Bier & tapas in Barcelona

180 artisanale biertjes (waarvan 30 van de tap) gecombineerd met een geweldige tapasbar : dat is Beerlinale in Barcelona. Ja, je leest het goed. In de stad van Gaudi ontdekten wij bij toeval deze fantastische cervezeria.  Bij het binnenkomen viel meteen de mooie toog op. Je hebt wat tijd nodig om alle onderdelen -van de gebruikte materialen, de glazen, de taps tot de mooie bierkaart- te aanschouwen. Zelden zag deze ‘notoire’  tooghanger zo’n mooi exemplaar. De toon van de avond was gezet!

img_3484

Uit de immense keuze aan biertjes raakte ik niet meteen wijs. Ik vroeg aan de toog wat uitleg en werd overdonderd door mooie verhalen van artisanale brouwers én door de proevertjes. Het waren er zo veel dat mijn tafelgenoten wat ongeduldig werden. Ik koos er 3 lokale biertjes uit en beleefde Beerlinale pas echt aan de grote gemeenschappelijke tafel.  De Spaanse tafelgenoten zorgden voor ambiance en de heerlijke tapas (hun huisgemaakte kroketjes zijn echt super) zorgden dan weer voor extra goesting! Wij bestelden nog een paar biertjes en beleefden bij Beerlinale een fantastische  avond!

Zoals Brussel Moeder Lambic heeft, heeft Barcelona nu ook zijn authentieke biertempel. De zaak die nog maar 6 maand geopend is, voorspel ik nu al een grote toekomst. De combinatie van bier- en tapasrestaurant in Barcelona is gewaagd maar ontzettend geslaagd. Een must visit voor iedere bier / caféliefhebber!

Adres : Beerlinale, C/ Carme 7, 08001 Barcelona

Salut!

img_3502

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s