Op café bij de Rie van Pol

u

Ja, je leest het goed. Dit is de volledige naam van één van mijn favoriete cafés. Op een dag, het moet zo’n jaar of 2 geleden zijn, nam een collega mij mee naar dit caféetje dat op het eerste zicht niet op een cafeétje lijkt. Enkel de prijslijst deed vermoeden dat het hier om een herberg ging. Wij stapten binnen. Ondanks het feit dat het café leeg was, liet het meteen  een geweldig ‘authentieke’ indruk na. In de ‘achterkamer’ hoorden we een TV ‘spelen’ maar  van de cafébaas, de Rie van Pol van Piet, was er geen spoor te bespeuren. Dicht bij de stoof zochten wij ons een plaatsje en genoten wij verder van het geweldige interieur.

DSC_1528

Eindelijk verscheen de Rie. Voor zijn gezegende leeftijd – ik liet mij vertellen dat hij 95 jaar is- kwam hij er nog fris voor. In het gezelschap van zijn trouwe Jack Russel nam hij onze bestelling op. Nadien duurde het weer een tijdje. Een tap heeft hij niet, wel een geweldige toog en een fantastische kelder. Vroeger stak hij zelf zijn lambiek en had hij één van de grootste collecties Bourgognewijnen. Nu beperkt hij zijn voorraad tot een paar stevige biertjes en geuze.

DSC_1526

De tijd is hier werkelijk blijven stilstaan. Een toilet is hier bijvoorbeeld niet te vinden en een bezoek aan zijn living en binnenkoer is een echte aanrader. Ik hoop dat Rie het nog heel lang volhoudt. Niets is zaliger dan na een drukke werkweek hier in schoonheid af te sluiten. Af en toe, zoals deze foto’s doen vermoeden, kan je zelfs een leuke Wiskey tasting van de plaatselijke club meepikken.  Mijn hart breekt als ik denk dat dit cafeetje zou verdwijnen. Misschien moeten wij nu aan crowdfunding gaan doen om dit stukje erfgoed in stand te houden.

 

DSC_1532

Adres :  (geen website natuurlijk) aan de kerk van Mollem (Asse) vind je de Rie van Pol.

Bedankt collega Erik voor de geweldige foto’s.

5 reacties op ‘Op café bij de Rie van Pol

  1. Jammer genoeg is Rie in mei 2016 overleden op 94-jarige leeftijd. Het café blijft echter geopend op zondag en maandagavond. Er zijn intussen wel enkele wereldschokkende veranderingen gedaan: er zijn wc’s en een terras. Maar verder blijft het interieur bewaard en ook de prijzen zijn nog steeds meer dan redelijk…

  2. Dit café kan wel tellen qua authenticiteit. Ik ben zelf van de streek en best fier op dit monument der café’s. Bij het binnenstappen in deze bruine kroeg lijkt het alsof een tele-tijdsmachine je 60 jaar terugbrengt, een unicum!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s