Petit Beurre-taart 2.0

Pure nostalgie. Dat is voor mij een Petit Beurre Taart. Heerlijk simpel met wat koekjes, boter en suiker. Zonder recept of een oven te hoeven aanzetten. Enkel wat bricoleren en je als een kind uitleven om dit verrukkelijke dessert in elkaar te ‘steken’. Aan het klassieke recept voegde ik vandaag nog wat schijfjes banaan en chocolade toe. De Petit Beurre taart 2.0 was geboren….

IMG_1731

Wat heb je nodig? 250g hoeveboter, 250g bloemsuiker, 1 pakje petit beurre- koekjes,1 rijpe banaan en 3 el cacaopoeder.

Hoe ga je te werk? Maak de boterroom. Meng hiervoor de boter met evenveel bloemsuiker tot je een mooie, gladde massa bekomt die iets witter is dan de oorspronkelijke boter.

Neem een mooie schotel en begin met de eerste laag koekjes en maak er een rechthoek of vierkant van. Smeer er vervolgens een laag boterroom tussen en werk af met koekjes en herhaal dit een paar keer tot je een mooie laagjestaart bekomt.

Maak ook één laag met schijfjes banaan en cacaopoeder. Bestrijk tot slot de bovenkant en de zijkanten van de taart met een laag boterroom, trek wat lijntjes met je vork ter versiering en werk af met een flinke portie hagelslag. Laat een paar uurtjes staan en serveer met een heerlijk kopje koffie.

4 reacties op ‘Petit Beurre-taart 2.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s