Restaurants Colmar 2.0.

Na een drukke werkweek schuif ik het liefst mijn benen onder tafel. Gedaan met de keukenprinses uit te hangen en uren in de keuken te vertoeven. Vrijdag staat synoniem voor fast & easy. Verder dan een frietje steken of een kant-en-klare pizza in de oven zwieren raken mijn culinaire hoogstandjes niet. Maar soms heb je geluk, kan je beide combineren en word je als blogger zomaar uitgenodigd. Geen sjiek persevent of hippe productvoorstelling deze keer maar een kennismaking met de vernieuwde Colmar en dit voor gans het gezin. In de wagen realiseerde ik mij dat het wel 18 jaar geleden moest zijn dat ik nog eens ‘een colmaarke’ deed. Ik zat ook vast aan de herinnering van een kleurloos interieur en het eten in buffetvorm.

Eens aangekomen stapten wij binnen in een nieuwe wereld boordevol kleur én smaak. Bye Bye beeld van 1996! Aan de balie werden wij vriendelijk verwelkomd en doorverwezen naar ons gereserveerd tafeltje. De eigentijdse suggesties werden voorgesteld en nadien kon het offensief richting voorgerechtenbuffet ingezet worden. De keuze én variatie was verrassend. Met de slaatjes,  de vis – en vleesspecialiteiten tot soep komen kleine en grote smulpapen aan hun trekken. Op het vlak van aantal bordjes wonnen mijn dochters met glans.

Als menu heb je de mogelijkheid te kiezen voor ‘express’ (zonder buffet), ‘liefhebbers’ en ‘genieters’ formule (met uitgebreid voorgerecht/nagerechtenbuffet). Het hoofdgerecht kies je dan weer van de kaart. Fie en Nore hielden het traditioneel : fish sticks en hamburger terwijl manlief en ik kozen voor een super geslaagde hamburger gecombineerd met een aardappel in de schil.
Voor het nagerechtenbuffet laat ik graag de foto’s spreken. De chocoladefontein en zijn toebehoren werdde star van de avond. Zelden zag ik zoveel kinderlijke inspiratie om met chocolade aan de slag te gaan. Ook de andere desserten en taarten waren overheerlijk.

De waarheid komt uit de kindermond  (een kort relaas van mijn dochter Fie)

Het voorgerechten buffet was een hemel! En mijn bord was te klein.. Uren kan ik rond dat buffet lopen. Er was zoveel dat ik gewoon niet kon kiezen. Dus ben ik maar een tweede keer geweest. En daar heb ik nog altijd geen spijt van! Het was zo lekker. Nadien liet ik mij gaan in de chocoladefontein. Echt cool.

Bedankt Colmar en tot binnenkort!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s