De tomaten van buurman Georges

Op het platteland wonen heeft niets dan voordelen. Naast een geweldig uitzicht als je ’s morgens wakker wordt, loeiende en balkende dieren om je heen ben ik ook ontzettend blij met mijn super sympathieke buren. Met Karel (den Hollander) heb ik al jaren een culinaire relatie. Eten, eten maken en alles wat met eten te maken is onze gemeenschappelijke passie. Om Gino (de Gentse buurman) te laten genieten van een nieuwe culinaire ontdekking dek ik voor hem af en toe een bordje bij. En dan is er Georges (op en top Ninovieter) gepensioneerd en gebeten door die andere passie “den hof”. Zijn eerste oogst -coeur de boeuf – tomaten waren alvast onovertroffen én bron van inspiratie voor heerlijke opgelegde tomaatjes…

IMG_4617

Wat heb je nodig? 1 rijpe coeur de boeuf tomaat, verse kruiden (tijm, rozemarijn of basilicum), olijfolie, peper, fleur de sel en een leuke Le Parfait bokaal.

Hoe ga je te werk? Snij de tomaat in fijne sneetjes en leg de helft in de bokaal. Kruid met peper en zout. Leg de andere helft van de tomaat erop en werk af met de verse kruiden. Overgiet met olijflolie en zet de bokaal een nachtje weg op een koele plaats.

Serveren? Lekker hip als onderdeel van een gezellige picknick.

IMG_4621

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s