Beestige taart voor het feestvarken

Afbeelding 3

Of je nu groot of klein bent, een verjaardag vieren moet toch wel de leukste dag van het jaar zijn!? Het is voor mij beslist één van mijn hoogtepunten van het jaar. Graag help ik maar al te graag mee om mijn nichtje’s verjaardag extra leuk te maken… en hoe kan dit beter dan met varkentjes in moddertaart!

Afbeelding 5

Deel 1 van de missie: 2 lagen hemelse chocoladetaart

Wat heb je nodig? 3 eieren, 256g bloem, 80g ongezoet cacaopoeder, 1 zakje bakpoeder, 170g zachte boter, 256g suiker, 2 theelepels vanille-extract, 355ml melk, 90g stukjes zwarte chocolade (70%)

Hoe ga je te werk? Zorg er eerst voor dat je eieren hebt die op kamertemperatuur zijn. Ondertussen kan je 2 ronde springvormen al invetten en voorzien van een laagje bloem en de oven voorverwarmen op 180° C.Vervolgens doe je al in een pot de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en een snuifje zout en meng je alles al eens.

In een andere (grote) kom mix je de boter op een medium/hoge stand gedurende 30seconden. Daar voeg je de suiker in deeltjes aan toe tot dat alles goed gemengd is. Voeg de eieren 1 per 1 toe en ook het vanille-extract. Vervolgens voeg je ook het bloem-mengsel en de melk er stilletjes aan toe. Als alles er aan toegevoegd is zet je de snelheid van de mixer nog eventjes hoger zodat alles goed gemengd is en spatel je er op het laatste de chocoladestukjes er onder.

Verdeel het beslag over de 2 vormen. Indien je maar 1 vorm per keer in de oven kan plaatsen doe je het beslag nog maar in 1 vorm en zet je de rest van het beslag eventjes in de ijskast.Bak de taarten gedurende 30-35 minuten. Laat ze gedurende 10 minuten afkoelen op een rekje en haal ze dan uit hun vorm om volledig te laten afkoelen.

Deel 2: zachte chocolade cream cheese frosting

Wat heb je nodig? 113g zachte boter, 60g roomkaas (of cottage cheese of volle plattekaas), 150g zwarte chocolade 70%, 2 theelepels vanille-extract, 250g poedersuiker en 60ml melk

Afbeelding 12

Hoe ga je te werk? Klop de boter en de roomkaas in een mengkom. Voeg het ongezoete cacaopoeder en het vanille-extract er aan toe. Voeg er de bloemsuiker aan toe tot je een dik smeerbaar mengsel bekomt. Wanneer het mengsel te dik is van samenstelling kan je er wat melk aan toevoegen, omgekeerd wanneer het mengsel nog te slap van samenstelling is voeg je er gewoon nog bloemsuiker aan toe.

Deel 3 van de missie: chocoladeganache

Wat heb je nodig? 200g donkere chocolade (70%) en 250ml slagroom

Hoe ga je te werk? Doe de slagroom in een pannetjes en zet op een laag vuur, blijf roeren tot de slagroom net niet kookt. Als de slagroom bijna kookt, zet je het van het vuur en voeg je de chocolade in stukjes er aan toe. Goed roeren tot je een gladde massa hebt.

Dit mengsel laat je afkoelen en dikker worden, dit duurt al gauw een tijdje. Best tussentijds eens roeren om het afkoelen te versnellen.

Deel 4 (en het leukste): varkentjes knutselen in rolfondant

Wat heb je nodig? 1 pakje rolfondant in het roze (en eventueel andere kleuren voor details zoals een eendje of een zwemband…, tenzij je een pakje wit koopt en zelf kleurt)

Afbeelding 10

Hoe ga je te werk? Tja, hoe ga je hier aan te werk? Ik zou zeggen laat het kind in jou los en laat de fantasie maar komen! 🙂

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

TIP: wanneer je zelf jouw witte rolfondant wilt kleuren naar eigen smaak met de kleuren van Wilton moet je maar héél kleine beetjes gebruiken, zelfs maar een puntje van een tandenstoker!

Deel 5: de afwerking!

Wat heb je nog nodig? 10 stuks Kitkat of Leo, een decoratief lintje

Hoe ga je te werk?

  1. Neem een eerste chocoladetaart als basis, snij de bolle bovenkant er wat van zodat de taart vlakker is.
  2. Smeer hier gelijkmatig bijna de helft van de chocolade cream cheese frosting op.
  3. Plaats hier op de tweede chocoladetaart op. Ook deze haar bolle bovenzijde snij je wat af zodat ze vlakker is.
  4. De resterende cream cheese frosting smeer je langs de zijden zodat alle gaatjes goed gevuld zijn en zodat de kitkat/Leo aan de zijkant kan blijven plakken
  5. Plak de kitkat/Leo per 2 reepjes vast aan de buitenkant. Plaats ze wat schuin zodat ze blijven staan en bind onmiddellijk het lintje er rond zodat ze niet omvallen. Zorg ook dat er geen gaatjes zijn anders loopt de chocoladeganache er door, gaatjes kan je opvullen met eventueel een restje chocolade cream cheese frosting.

Afbeelding 2

  1. Giet vervolgens de chocoladeganache op de taart als deze en plaats de varkentjes op hun plaats en… Klaar is Kees! Of moet ik zeggen: laat het smaken feestvarken! 🙂

Afbeelding 1

Een reactie op “Beestige taart voor het feestvarken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s