De laatste loodjes…

Het einde van het schooljaar is in zicht. De vlijtige studentjes moeten nog even doorbijten. Geen sinecure als je het mij vraagt!  Wat is in deze barre tijden beter dan ‘some brainfood’ in de vorm van wat zoetigheid?! Ideale moment dus om mijn poepsimpel – en tevens snel recept- boven te halen….

Wat heb je nodig? 100g suiker, ½ (kleine) tas melk, 60g bloem, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren en een pot vanille rijstepap (500g)

Afbeelding 5

Hoe ga je te werk? Neem een lage ronde taartvorm, liefst een stenen, en smeer deze in met een laagje boter en bestrooi met chapelure.

Afbeelding 4

Als eerste klop je het eiwit van 3 eieren op.

Afbeelding 6 Vervolgens meng je in een andere grote kom de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker op, tot het witter van kleur wordt.

Afbeelding 2

Dan voeg je de melk er aan toe en zeef je de bloem erbij. Als laatste voeg je aan dit mengsel jouw pot rijstepap toe. Jouw opgeklopt eiwit spatel je er voorzichtig onder zodat het mengsel luchtig blijft.

Afbeelding 1

Dit alles giet je in jouw taartvorm en verdwijnt gedurende 45min in een oven van 175° C.

Afbeelding 3

De taart mag je laten afkoelen in de stenen taartvorm. En klaar is Kees! Heerlijk brainfood voor de niet zo gezonde studenten onder ons 😉

Afbeelding

Een reactie op “De laatste loodjes…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s