Leven in de brouwerij

Eens in de 2 jaar zetten ze bij Brouwerij Slaghmuylder hun deuren open en zijn wij er als de kippen om onze stadsbrouwerij te bezoeken….

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Slaghmuylder is nog een echte familiebrouwerij met een rijke geschiedenis. Ze werd  in 1860 opgericht door graanhandelaar Emmanuel Slaghmuylder en wordt vandaag door de vierde en vijfde generatie geleid. Hun bekendste bier is  ongetwijfeld de Witkap, een levend bier van hoge gisting gebrouwen naar aloude traditie.

Van Karel – de meester-brouwer- kregen wij een geanimeerde rondleiding en werden ingewijd in de wondere wereld van gerst, gist en mout. Ook het bedrijfsmuseum vond ik bijzonder leuk.  Omdat ze naast bier brouwen ook een aantal cafés onder hun goede hebben, verzamelden ze in de loop der tijd flink wat oud gereedschap, bierattributen en oude reclames bij elkaar . Ook de oude stoommachine uit 1910 is uniek en zorgde vroeger voor elektriciteit.

En dat je van dit alles dorst krijgt, hoef ik je niet te vertellen. De witkap(pen) hebben ons dan ook meer dan gesmaakt.

Een reactie op “Leven in de brouwerij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s