Great balls…

Gehaktballen….als je wil kan ik wel duizend herinneringen oproepen. Van gebakken fricadelletjes met stoemp tot een heerlijk vleesbrood… Aan alles denk ik met veel smaak terug. Bovendien is het één van de  klassiekers waarmee ik heel graag experimenteer en steeds zoek naar leuke smaakcombinaties.

 Het was dan ook niet verwonderlijk dat ik meteen in de ban was van Balls & Glory, het nieuwe project van slagerzoon Wim Ballieu. Alles draait er alles rond de gehaktbal en dankzij de creativiteit van de jonge chef krijgen ze ook de nodige ‘glory’ toebedeeld. Zo draait hij de ballen nog op ‘authentieke’ wijze en zorgt hij met creatieve vullingen –van appel, krieken tot kervel- voor een moderne twist….

Vorige week ging ik er met manlief lunchen. Na een eerste waw-gevoel –bij het zien van de ballencollectie en de mooie kookpotten op het fornuis- maakte Wim ons sympathiek wegwijs. Wij maakten snel onze keuze – ik ging de klassieker met krieken en manlief de creatieve variant met kervel en pancetta. Nadien kregen wij de beste plaatsen aan de gemeenschappelijke tafel toebedeeld. Geweldig vond ik het hoe Wim met de nodige schwung te werk ging. Eerst een megaschep puree – verrijkt met verschillende groenten- daarop een gigantische gehaktbal en afwerken deed hij met 2 sausjes. Het water zou voor minder in je mond beginnen lopen.

En de smaak? Die was super.  Ik heb- bij momenten- gevochten met de enorme gehaktbal maar uiteindelijk toch de strijd gewonnen. Heerlijk vond ik de combinatie van de verschillende smaken. De jonge chef levert zo het bewijs dat je van een echte Vlaamse klassieker een hip gerecht kan maken. Pimp lekker voort, Wim.  Ik kijk al uit naar een tweede bezoek en naar je eerste boek met ballen.

8 reacties op ‘Great balls…

  1. Wij waren er vanmiddag, met onze kids, op een extra vrije dag. Helaas niet gereserveerd !! Djuu toch. ’t Zag er zo lekker uit. Maar zeer vriendelijk onthaald, ondanks dat er geen plaats was, en we niet gereserveerd hadden. Uitgebreide excuses, foldertje meegekregen, en een brede glimlach. Nu nog meer zin om zeker eens te gaan. Maar reserveren doe ik zeker ! Ik wil dit echt eens gaan proeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s