Gio’s asperges met wilde kruiden

Het was op Vrienden van de Smaak dat ik deze heerlijke combinatie van krokant gebakken asperges en wilde kruiden proefde. Nog nagenietend van dit topgerecht trok ik  mijn stoute schoenen aan en stuurde ik chef van dienst, Giovani Oosters een mailtje. Naast een uitgebreide lofzang vroeg ik heel lief naar het recept en naar de namen van wilde kruiden. Een paar dagen later kreeg ik nog een liever mailtje terug met de uitgebreide beschrijving van deze lentetopper. Bedankt Gio, je bent top!

Wat heb je nodig? 1kg asperges, 200g filet d’anvers, boter, 400ml kalfsfond, peterselie, kervel, bieslook en mooi assortiment van wilde kruiden en bloemen :  pimpernel, kleefkruid, viooltjes, wikke, roomse kervel, duizendblad en mosterdsalade (gehaald bij Kruidenkwekerij Duizendblad)

Hoe ga je te werk? Schil de asperges en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Snij de filet d’anvers in fijne reepjes en bak ze  krokant  in flink wat boter. Voeg de asperges toe en laat ze nog even meebakken. Strooi er wat fijngesneden kervel, peterselie en bieslook over. Voeg  tot slot nog wat boter toe en giet er een flinke geut bouillon over. Serveer warm met de frivole kruidensalade.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s