Witgoed met een verhaal

In tijden waar alles wegwerp is of met de boot uit China komt, zijn er gelukkig ondernemende madammen. Madammen die een eindeloze creativiteit combineren met goede smaak en liefde voor echte producten. Ergens in 2010 ontmoetten die madammen elkaar : Veerle Dobbelaere – naast een veelgevraagde actrice ook een getalenteerde ontwerpster en Karen – een professioneel fotografe die haar creativiteit ook in cupcakedesign stopt. Al snel bleken ze elkaar gevonden te hebben in hun gezamelijke passie voor frisse ontwerpen  en een uitzonderlijk gevoel voor taal. Wit+Goed werd geboren.

“Poëzie in de harten en de huizen van mensen brengen” was en is hun drijfveer. Geïnspireerd door sterke vrouwen kreeg elk ontwerp een naam. Elk stuk werd een ode aan moeders, een ode aan lieve vriendinnen en krijgt zo een ziel en een verhaal. Het mooie knoopje van Wit + Goed maakt alles compleet en symboliseert het samenbrengen mensen en mooie dingen. Ik was er dan ook als de kippen bij om hun pas geopende zaak in de Antwerpse Volksstraat te gaan ontdekken. Na een heerlijk tasje thee en een uitgebreide rondleiding door Veerle verdwenen volgende collectiestukken in mijn boodschappentas : leuke servietringen en papieren onderleggers voor het feestje voor mijn dochter. De tafelloper, Elisabeth (op de foto in blauwe uitvoering) waarvoor mijn kleinkinderen nog zullen vechten. De geweldige glasonderleggers en servieten die binnenkort voor meer persoonlijkheid aan tafel zullen zorgen.

Voor de lezers van Cuberdon & Macaron kreeg ik van Veerle en Karen een leuke attentie mee : Lea

Wie is Lea? “Ze zeggen dat ik gracieus ben als een antiloop en sterk als een leeuw. Ik voel me gelukkig als ik voor jullie kan zorgen. Ze noemen me Lea, de moeder der moeders.”

Hoe kan je Lea winnen? Schrijf een leuke, poëtische ode aan de keukenschort. Vertel ons waarom je jouw schort zo leuk vindt, verklap ons welke smaakjes zij allemaal moet opvangen of maak gewoon een leuk schortenverhaal. Kruip dus in je pen en bedenk een pakkend eerbetoon. Post je schrijfsel vervolgens op onze facebookpagina of plaats je tekst in de vorm van een reactie op dit blogbericht. Een onschuldige maar deskundige jury bekroont  op 1 juni de leukste tekst. De winnaar krijgt Lea  (winkelwaarde 70 euro) thuis gestuurd. Veel schrijfplezier.

4 reacties op ‘Witgoed met een verhaal

  1. Grijze Mickey schort, jij bent diegene die mijn Italiaanse smaakjes op zich krijgt. Als ik tijd neem om te koken is het Italiaans en vermits Ik nogal wild ben met tomatensaus laat ik mijn kleertjes graag beschermen door jou. Je bent nogal groot voor mijn kleine lijf, zo ben ik zeker goed beschermd.
    Je bent eigenlijk aangekocht als cadeau voor mijn lieve man, die ook graag kookt.
    Zo krijg je van alle soorten smaakjes op jou. Ook jij kan zeggen ‘ik heb van de wereld geproefd’. De vlekjes die achterblijven, na een wasbeurt met een super de lux wondermiddel, zijn allemaal herinneringen aan lekkere gerechtjes.
    Bedankt om onze kleertjes, die niet van de smaakjes mogen proeven, te beschermen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s