Pimped Out Pap

Een coup de foudre…dat had ik bij het lezen van dit recept. De basis ‘gortenpap’, deed mij spontaan terugdenken aan mijn kindertijd. Een tijd waarin de melkboer nog aan huis kwam en mijn grootmoeder dagelijks een pap-variant op tafel toverde. Beschuitenpap was mijn absolute favoriet maar ook gortenpap – karnemelk met gerst- met een lepeltje siroop kon deze kleine smulpaap bekoren.

Maar tijden veranderen en combinaties gelukkig ook. Deze ‘pimped out’ gortenpap met kokosmelk, vruchtencompote en munt is alvast een leuk voorbeeld van hoe je een nostalgisch product weer hip maakt.

Wat heb je nodig? 100g frambozen, 100g aardbeien, 1 grote rabarberstengel, 4 el rietsuiker,    1 el kristalsuiker, 8 dl Campina gortenpap, 3 el Campina platte kaas  6 el kokosmelk (enkel de witte substantie), 2 el kokosrasp,  2 el verkruimelde meringue,  2 el ahornsiroop, enkele frambozen, aardbeien en muntblaadjes voor de afwerking.

Hoe maak je het? Maak een compote van de gesneden rabarber, de aardbeien en de frambozen. Voeg de rietsuiker toe en laat een 20-tal minuutjes compoteren. Meng de gortepap met de platte kaas, de kristalsuiker en de kokosmelk en zet even koel weg. Vul vervolgens 1/3 van een leuk glas met gortepap, een laag versneden vruchten en compote en versnipperde munt. Herhaal en eindig bovenaan met kokosrasp, meringue, wat versneden vruchten en ahornsiroop.

Serveren?  In leuke glaasjes, als dessert of bij een heerlijke brunch.

Bedankt Njam en Campina voor de leuke workshop.

5 reacties op ‘Pimped Out Pap

  1. haha ik moest ook meteen aan het event denken!

    ik wist niet eens dat je campina gortenpap had. Denk dat ik dat maar eens ga halen om uit te proberen want heb geen flauw idee hoe gortenpap smaakt. Dit ziet er tenminste overheerlijk uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s