Gelukkig zijn er vrienden van de smaak….

Gelukkig zijn er vrienden als Didier Bastiaens die naast een drukke job ook een ondernemersdroom najaagt. Geïnspireerd door Outstanding in the Field lanceerde hij vorige week zijn Vrienden van de Smaak.  Mensen en smaken dichter bij elkaar brengen in een restaurant zonder muren én dit op unieke locaties in België, daar draait het om.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Gelukkig zijn er vrienden als Giovani Oosters die samen met zijn team zorgde voor een unieke (smaak)beleving :   Een aperitief in stijl : tussen de blauwe veilingbakken en met Limburgse Bubbels vergezeld van 3 verrukkelijke hapjes : Het eerste was meteen een schot in de roos : Het spiesje -met asperge, marshmallow van kervel en crunch van Gandaham- zat niet alleen van smaak goed maar werd ook leuk gepresenteerd in een geurende kruiden van ananassalie.

Ook het lepelhapje met preskop van varken uit Alken en structuren van mosterd kon deze beenhouwersdochter aardig bekoren. Echt top was de presentatie van het derde hapje Tartaar en crème van lokaal geteelde asperges.

Na de hapjes ging de chef op hetzelfde elan verder :  De asperges uit Kinrooi met gedroogd rundvlees uit Alken en een salade van wilde kruiden vond ik bijzonder frivool. Minstens even lekker was het hoofdgerecht : een salade van spinazie en geitenkaas Lamsvlees “Hampshire Down” van ’t Sint-Annahof geserveerd met kasteelaardappelen.

Ook de zoetekauw in mij kwam uitgebreid aan haar trekken met deze frisse panna cotta van geitenmelk met een toets van rabarber en hibiscus.

Gelukkig zijn er vrienden die net als ik een uitnodiging krijgen en samen met een select gezelschap aanwezig te zijn op de grote try-out. Onze meningen (die van Yves en van Mélanie) zijn unaniem : Vrienden van de Smaak is een aanrader voor wie houdt van eigentijds tafelen. Ze krijgt alle hedendaagse trends – van lokale producten tot slow coffee- op je bord, leert nieuwe mensen kennen en komt op de mooiste plekken van Vlaanderen.

Gelukkig zijn er vrienden als jullie, lieve lezers, die na het zien van deze foto’s goesting krijgen en ook Vriend van de Smaak worden. Wil je weten waar het rondreizende restaurant nog neerstrijkt, hou dan zeker hun website in de gaten. Ze doen zeker Merksplas, Oostende, Meensel-Kiezegem, Sint-Katelijne- Waver en Dranouter aan. Ook in Wallonië wordt er gezocht naar leuke locaties.

3 reacties op ‘Gelukkig zijn er vrienden van de smaak….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s