Over kloeke rijsttaartjes en straffe coureurs…

Zeg rijsttaart en ik denk spontaan aan de koers. Vroeger -lang voor er doping en epo was- gingen de coureurs gewoon bij de bakker langs en kochten ze daar hun dosis gezonde energie. Roger De Vlaeminck – tot voor kort Monsieur Paris – Roubaix- was zo’n echte coureur. Toen hij samen met de betreurde Jempi Monseré op training vertrok, hield hij vaak halt bij de bakker en sloeg hij een voorraadje in. Ook voor een wedstrijdje ‘om het meest éclairs of rijsttaartjes eten’ zaten deze straffe kerels niet verlegen. Maar tijden veranderen en rijsttaartjes van bakkers worden vervangen door slechte gellekes van wonderdokters….

Taarten bakken doe ik weinig maar aan dit eenvoudig recept op basis van verse hoevemelk wou ik mij toch eens wagen….

Wat heb je nodig? 1 vel kruimeldeeg, 1 l hoevemelk, 150 g ronde rijst, 1 vanillestokje, 100 g suiker, 2 eidooiers en wat zachte boter

Hoe ga je te werk? Maak eerst de rijstpap : Neem een grote kom met een dikke bodem en likje water. Voeg melk toe en de ronde rijst nadat je die gespoeld hebt. Voeg het merg van het vanillestokje en het stokje zelf toe. Laat rustig opkoken tot die ingedikt is, voeg er dan de suiker aan toe en zet het vuur af. Voeg dan al roerend de twee eidooiers toe en laat afkoelen, haal het vanillestokje eruit.

Rol het kruimeldeeg open en leg het met papier en al in de taartvorm. Vul de taart met de rijstpap.Laat alles afkoelen zodat er een velletje over de rijstpap komt en doreer dan (met mengsel eigeel en melk).Bak vervolgens 20 min af in een voorverwarmde oven van 180°C.

(recept Sofie Dumont)

2 reacties op ‘Over kloeke rijsttaartjes en straffe coureurs…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s