Chocoladepudding

Ik beken. Tot voor kort maakte ik pudding uit een paksken. Ik ben er niet fier op. Gelukkig heb ik na het lezen van het nieuwe boek van Dominique Persoone mijn leven gebeterd. Ik raakte gefascineerd door zijn eenvoudig recept van chocoladepudding, testte het even uit en merkte naast de eenvoud ook de verrukkelijke smaak op. Weg met de pakskes dus en lang leve de pure smaak van chocolade. Geïnspireerd door de leuke fotografie van het boek, ging ik op zoek naar lekker nostalgisch speelgoed en vond ik mijn schattige monchichi als compagnon van mijn cremeken…

Wat heb je nodig voor 10 potjes? 75 cl halfvolle melk, 10 g cacaopoeder, 100 g fondantchocolade, 35 g maizena, 50 g griessuiker, 1⁄2 vanillestokje.

Hoe ga je te werk? Los het cacaopoeder en de maïzena in een beetje koude melk op. en snij de chocolade in stukjes. Schraap het merg uit het halve vanillestokje en breng de rest van de melk, de suiker, het halve vanillestokje en het vanillemerg aan de kook. Laat nog zo’n 5 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaak van de vanille loskomt en de suiker oplost. Verwijder het vanillestokje en voeg de kleine stukjes chocolade toe. Meng tot de chocolade volledig gesmolten is. Voeg al roerend het mengsel van cacaopoeder en maizena bij de hete melk. Laat nog even opkoken tot de melk bindt. Giet de massa in glaasjes of potjes en laat gedurende minstens 3 uur mooi opstijven in de koelkast.

Een toprecept uit het nieuwe boek van Dominique Persoone.

4 reacties op ‘Chocoladepudding

  1. Zo simpel en ik maak nog altijd mijn pudding uit een pakje? Ik moet dit dus duidelijk ook dringend eens proberen, zo snel mogelijk!
    Mooie foto trouwens, ik heb ook nog zo’n monchichi van vroeger 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s