Nigella’s rock roads….

Nigella Lawson? Je bent voor of tegen. Reken mij maar tot de eerste categorie. Geen vrouwelijke TV-chef heeft meer pit en uitstraling als zij. Geweldig vind ik het hoe ze ‘handmatig’ haar eten te lijf gaat, haar duimen en vingers aflikt en ze met haar ‘comfort-food’ de wereld verovert. Koken is bij haar – en ook bij mij- een vorm van therapie, een uiting van eindeloze creativiteit én vooral niet gebonden aan strakke regels en ingewikkelde technieken. Vriendin Sofie probeerde onlangs haar ‘rocky roads’. Ik proefde, nam wat foto’s en had ei zo na een culinair orgasme…

Wat heb je nodig? 250g donkere chocolade, 150g melkchocolade, 175g boter, 4 el honing, 200g Amaretti-koekjes, 150g noten (liefst paranoten), 150g gekonfijte kersen en 125g marshmallows.

Hoe ga je te werk? Breek de chocolade in kleine stukjes, voeg de boter en de honing toe en laat het mengsel au- bain-marie smelten. Stop de koekjes en de noten in een plastiek zakje, ‘vermorzel’ ze met een deegrol en zorg ervoor dat je zowel kleine en grote stukjes overhoudt. Haal de chocolade van het vuur en voeg de nootjes, de verkruimelde koekjes , de kersen en de marshmallows toe. Stort het mengsel uit op een schotel, laat het minstens 2 uur afkoelen in de koelkast. Breek of snij de chocolade in vierkante blokjes.

Serveren? Heerlijk bij een tas dampende koffie

5 reacties op ‘Nigella’s rock roads….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s