Chocolade met rock ’n roll…

Culinaire porno in zijn puurste vorm! Dat is kort samengevat mijn leeservaring met  ‘Shock-o-Latier’ het nieuwe boek van Dominique Persoone. De smakelijke teksten van auteur Marc De Clercq schetsen een mooi portret  van deze eigenzinnige chocolatier. Passie, creativiteit en buiten de lijntjes kleuren hebben Dominique Persoone tot één van de trendsetters in zijn vak gemaakt. Daarnaast bevat het boek ook een interessant productverhaal.  Van welke chocolade je best koopt, hoe je het bewaart en tot hoe je in de jungle van een simpele cacaoboon pure chocolade maakt, je verneemt het allemaal.

Echt top zijn de recepten én de fotografie. Bij het zien van de foto’s viel mijn mond open en kreeg ik spontaan goesting en inspiratie. De desserts worden gecombineerd met oud én nieuw speelgoed en dit zorgt voor een verrassende schwung. Bovendien zijn de recepten gevarieerd én toegankelijk. Van klassiekers als mousse, pudding of brownies tot grensverleggende creaties als chocolade-lippenstift of massagecrem…

Dat de recepten goed uitgelegd zijn en toegankelijk zijn, hebben wij al aan den lijve ondervonden. Zaterdag verklappen wij ons eerste probeersel : De black boobies (of Negerinnentetten in ’t Vlaams) Vandaag was ik samen met  mijn foodie-blogvrienden Mélanie, Yves en Els op de boekvoorstelling….Dat wij ons net geen indigestie gegeten hebben, bewijzen deze foto’s :

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 Nog even de technische informatie voor de liefhebbers :

Titel: SHOCK-O-LATIER Pagina’s: 160 blz.
Uitvoering: Hard Cover Fotografie: Jean-Pierre Gabriel en Koen Bauters
ISBN: 978-90-5916-807-7 Formaat: 203x270mm
Prijs: € 24.99

4 reacties op ‘Chocolade met rock ’n roll…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s