Half en half @ Le Cirio

De helft witte wijn, de helft Italiaanse schuimwijn. Dat is wat ik drink als in Le Cirio ben. Zeg maar dé Cirio want deze brasserie is een begrip in onze hoofdstad.  In 1886 stichtte Francesco Cirio hier een winkel én verbruikerszaal met Italiaanse specialiteiten. De winkel verdween maar de brasserie is er nog altijd. Het interieur is op zijn minst authentiek te noemen en deels in neo-renaissance stijl en deels in art-nouveau stijl ingericht. Zelfs naar het kleinste kamertje gaan is er een beleving.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Over de oorsprong van hun huisspecialiteit doen verschillende verhalen de ronde.  Volgens de eerste verklaring werd  het toevallig in Le Cirio uitgevonden toen men een tijdelijk tekort had aan Spumante. Een andere verklaring is dat half-en-half gewoon de armeluis-versie is van Champagne is.   Beursmakelaars die een minder goede dag achter de rug hadden en zich geen echte champagne konden veroorloven en gingen dan maar voor een goedkope variant.  Met de beurs als overbuur, zou deze uitleg wel eens kunnen kloppen.

Wie het ook bij het rechte eind heeft, zal mij ‘worst’ wezen. Ik ben gewoon verzot op dit  aperitiefje. Alleen al voor het stukje beleving – een stijlvol gekleedde ober die met 2 flessen in de hand voor je neus het aperitiefje maakt- aarzel ik geen seconde om mij snel een tweede exemplaar te bestellen…

Een reactie op “Half en half @ Le Cirio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s