Afrodisiaca…venusschelpjes met piemeltjespasta

Gaat de liefde van de man wel door de maag? Het is een oud gezegde en zal wel het één en het ander van waar zijn. Ook in de bekende Kamasoutra worden ongelooflijk veel adviezen gegeven voor een gelukkig seksleven, maar met een volle maag vrijen, dat is niet aangeraden. Bepaalde hapjes blijken wel doeltreffend. Ik citeer even : Een man dient voedsel te eten dat hem kracht geeft : geurende kruiden, vlees, honing en eieren. Voor een goede coïtus is een gezond gestel onontbeerlijk, maar het is nog belangrijker je bedgenote te liefkozen totdat ze opgewonden en vol verlangen is!.”

Een heerlijk uittreksel uit Felice’s Happy Cooker, nog altijd één van mijn favoriete culinaire naslagwerken.  Verder in het boek vond ik dit ‘licht erotisch’ pastagerechtje  met  de al iets zwaardere erotische naam : pikante venusschelpjes met piemeltjespasta….Redenen genoeg om mij wederhelft een vroege Valentijn te gunnen….

Wat heb je nodig? 200g pasta, 300g verse én rijpe tomaten, 2 teentjes knoflook, 4 ansjovisfilets, 500g venusschelpen, zwarte peper, olijfolie en verse parmezaanse kaas.

Hoe ga je te werk? Geef de tomaten een kruis in hun poep en dompel ze 10 seconden onder in kokend water. Snij ze vervolgens in kleine partjes en verwijder de pitjes. Doe flink wat olijfolie in de pan en bak er de look en de ansjovis in. Voeg nadien ook de tomatenstukjes toe en laat de saus flink pruttelen. Voeg ook de venusschelpen toe en laat je ze een vijftal minuten mee sudderen tot ze opengaan. Kook ondertussen ook de pasta al dente.

Serveren? In een mooi pastabord met flink wat peper en parmazaamse kaas. Vergeet ook de fles rode wijn niet. Happy Valentine….

3 reacties op ‘Afrodisiaca…venusschelpjes met piemeltjespasta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s