Mmmmmakkelijke apertieftaart

Gemak dient de mens. Als gemak dan nog superlekkere taart oplevert, ben ik helemaal content. Het principe van deze aperitief-taart is eenvoudig : bladerdeeg, pesto en enkele smaakmakers…

Wat heb je nodig? 1 vel bladerdeeg, 100g versgemaakte pesto, 8 ansjovisfilets, 2 el appelkappertjes 2el zwarte olijven zonder pit, 1 doosje kleine mozzarellablokjes, 2 el olijlolie en een handvol basilicumblaadjes.

Hoe ga je te werk? Rol het bladerdeeg uit, doe het in een bakvorm en doorprik het deeg met een vork. Bestrijk het deeg met pesto en leg er zigzag gewijs de ansjovisfilets over. Strooi er vervolgens de  fijngesneden olijven,  de mozzarellablokjes en de kappetjes over. Bak de taart een 10-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Werk af met olijfolie en wat basilicumblaadjes.

Serveren? Bij het aperitief of in een grotere portie gecombineerd met een frisse salade.

Variëren? Dat kan je naar hartelust : met pesto, met tapenade, met tomaat, met parma, met tonijn of zelfs met mosterd zoals deze heerlijke taart van Sofie Dumont.

Bedankt Delicious Magazine voor het recept.

Een reactie op “Mmmmmakkelijke apertieftaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s