Dagelijkse (kinder)kost : tomatensoep met balletjes

Het zal wel in de genen zitten of met de moedermelk meegegeven zijn. Mijn dochters zijn echte smulpapen. Op restaurant gaan vinden ze cool, van Goe Gebakken zijn ze grote fan en af en toe roeren ze graag in de kookpotten. Om dit jong keukengeweld in goede banen te leiden, heb ik besloten om een “ Jeroentje” te doen en hen wat knepen van het culinaire vak te leren.

Vanaf nu plannen wij regelmatig een gezamenlijk kookmoment. Nadien delen wij met jullie onze ervaringen, recepten en tips. WIj hebben zeker geen Junior Masterchef-ambities maar willen met dagelijkse (kinder)kost iedereen aan het koken krijgen. Van het schillen van aardappelen, het rollen van de lekkerste fricandellekes tot het bereiden van een echte rijstpap, het komt allemaal aan bod. Vorige week namen wij alvast een warme start met tomatensoep met balletjes…

Wat heb je nodig? 1 ajuin, 1 kleine courgette, 10 tomaten, 1l rundsbouillon (3 blokjes opgelost in 1l water), 250g gehakt, peper en zout

Hoe ga je te werk? Maak eerst groot kruis in de poep van de tomaten. Zet een kom met water op het vuur. Als het water kookt, geef je de tomaten een heet bad. Je telt tot 10 en haalt de tomaten uit de kom. Nadien haal je de velletjes van de tomaten en snij je de ajuin in fijne stukjes. (Wil je niet of minder wenen stop hem dan even onder de kraan met koud water). Snij ook de courgette in fijne reepjes.

Smelt boter in een kom, voeg de ajuin toe. Laat de ajuin zachtjes stoven en voeg nadien de fijngesneden courgette en de tomaten toe. Laat alles stevig pruttelen en voeg de bouillon (water met opgeloste bouillonblokjes) toe. Laat het een kwartiertje stevig doorkoken en haal de kookpot van het vuur. Laat je mama de soep fijn mixen en door de zeef halen. Werk af met kruiden (peper, zout en eventueel wat harissa als je het wat pittiger wil). De versgekookte balletjes maken de soep helemaal af..

Tip : Zin in griezelige spinnenballetjes? Stop dan voor het koken 4 sprietjes spaghetti in de balletjes en tover meteen spinnen in je soep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s