Liefste Alexandre,

Word je ook wel eens verliefd op een leuk restaurant? Ik alvast wel. Verrassend genoeg schreef ik al heel wat restaurantrecensies bij elkaar  maar over mijn grote liefde, Alexandre repte ik nog met geen woord. Hoog tijd om mijn liefde te verklaren…

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Het begon allemaal op een ‘kinderloze’ maandagavond. Met veel goesting en nog meer  toeval belandden wij in Steenhuize-Wijnhuize. Al van bij dat eerste bezoek sloeg de vonk over. Zowel de locatie, de bediening als de keuken van Alexandre vielen meteen in onze smaak. Vervolgens sprak ik mijn ‘geweldige mond-aan-mond reclame capaciteiten’ aan en in een mum van tijd werd Alexandre ook het favoriete restaurant van familie en vrienden…

Alexandre -genoemd naar een notoir levensgenieter- is het geesteskind van Tim en Tamara. Al meer dan 10 jaar bieden ze hun klanten een goed afgelijnd concept aan. De kaart is beperkt maar origineel. Klassiekers krijgen een eigentijds kleedje en worden met de beste ingrediënten bereid. Voor wie uitgebreider wil tafelen en zich graag laat  verrassen door de beste seizoensproducten, is er het maandmenu.  Voor 45 euro krijg je 4 gangen aan een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Wil je aangepaste wijnen dan betaal je 18 euro per persoon.

En de bediening? Geen stijf gedoe maar ongedwongen hartelijkheid! Het is alsof je in je eigen huiskamer zit en zonder veel onnodige franjes bediend wordt.  Weet je wat ik er nog het leukste aan vind? Je kan helemaal zelf je dresscode bepalen. Zin in casual of trek je liever je mooiste mantelpakje aan, bij Alexandre maakt het niet veel uit. Ook hun setting is een aanrader. Het historisch pand werd authentiek verbouwd en recent kreeg ook het interieur een opknapbeurt. Bovendien kan je in de zomermaanden gezellig tafelen in de tuin…

Kortom chef Tim en zijn team bewijzen dat je geen ster of punten nodig hebt om er met je restaurant te staan. Doe zo voort en tot binnenkort…

Adres:  Alexandre, Kloosterberg 31, 9550 Steenhuize-Wijnhuize

6 reacties op ‘Liefste Alexandre,

  1. Het is er indd super. Wij zijn daar al heel veel gaan eten. Met de volleybal (man of 30) of lekker intiem in de winter bij de openhaard… Altijd even lekker!!!

    Familie Pycke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s