Homemade rocheekes

Vroeger kon je dit zacht koekje altijd in de snoepkast van mijn grootmoeder vinden. Ze kocht ze meestal van de melkboer die naast zuivel ook wat authentieke kruidenierswaren bij had. Massa’s heb ik er als kind (stiekem) van gesmuld. De laatste jaren was mijn relatie met ‘de rocher’ wat bekoeld maar toen ik het recept van Sofie Dumont las, sloeg de vonk weer over…

Wat heb je nodig? 220g kokos, 10 g bloem, 180g suiker, 7 eiwitten, 1 el honing, 1 el Batida de coco, 2 vellen bakpapier en een stevige spuitzak.

Hoe ga je te werk? Voeg de bloem en de geraspte kokos samen. Giet het eiwit in een steelpan, voeg de suiker er al roerend bij en warm het mengsel lichtjes en roerend op op een vuur tot max 50°. Verwarm de oven voor op 200°.Voeg het kokos-bloem-mengsel al roerend bij het opgewarmd eiwit. Meng tot je een homogene massa bekomt. Vul een spuitzak met het deeg en spuit rotsjes op een bakplaat met bakpapier. Laat 8 à 10 minuten bakken in de oven. (recept uit Goe Gebakken van Sofie Dumont)

Serveren? Als koekje bij de koffie of netjes verpakt als een leuk cadeautje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s