De culinaire eindejaarsvraagjes aan Mark

Leuke collega, getrainde smulpaap, authentieke levensgenieter,….Mark is het allemaal. Tijd om ook aan hem onze eindejaarsvraagjes te stellen.

Wat was jouw top- restaurantervaring (met of zonder sterren) van het jaar 2011? Mark : Dat zijn er twee contrasterende : enerzijds 41° bij Ferran Adrià, wat zowat de compleetste ervaring was die we ooit al meemaakten en waarvan je het verslag op Cuberdon & Macaron al kon nalezen. Daarnaast,  eveneens in Barcelona, de eenvoudige tapasbar Bitácora, waar we de enige toeristen waren, en kraakverse gegrillde sardines en gamba’s a la plancha voorgeschoteld kregen.

2. Wat is jouw lekkerste ontdekking (ingrediënt, product) van het jaar? Mark :  Het gerijpte rundsvlees van Slagerij Dierendonck uit Koksijde en Nieuwpoort, zo vol van smaak dat het een doodzonde zou zijn om het met een saus te serveren.

3. Welk culinair boek heb je met de meeste smaak gelezen? Mark : Culinaire confidenties uit de Wetstraat van Maria Landis, een combinatie van recepten, verhalen en anekdotes van de kokkin van Guy Verhofstadt.

4. Wat was het beste recept dat je zelf uitgeprobeerd hebt of zelf bedacht hebt? Mark : Een receptje van Jamie van gebraden eend met een sinaasappel-tomatensausje en versgemaakte pasta heeft ons het meest kunnen bekoren.

5. Wat zijn jouw (culinaire) plannen voor 2012? Mark : Er staan nog heel wat onontgonnen eetadresjes op het verlanglijstje, en voor wat het koken betreft zou ik me wat meer willen toeleggen op visgerechten, die blijken vaak toch iets moeilijker uitvoerbaar dan de meeste vleesgerechten, en uiteraard gaan we daarbij voor een lekker visje van bij ons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s