De culinaire eindejaarsvraagjes aan Silke

Tijd om onze jongste telg op jullie los te laten : Silke. Met haar blog bewijst ze dat je geen topkok hoeft te zijn om een foodblog te starten. Koken doet Silke al van kindsbeen. Eerst onder het goedkeurend oog van haar moeder en later op haar ééntje. Nu inspireert en motiveert ze in haar ééntje vriend én vijand om in de kookpotten te roeren…

1. Wat was jouw top- restaurantervaring (met of zonder sterren) van het jaar 2011? Erg moeilijk om te kiezen wordt het dit jaar niet. Met stip op nummer een staat zonder twijfel Luzine. Ik droom al enkele jaren van een bezoekje aan het restaurant van Jeroen Meus en dit jaar was het dan eindelijk zover. Een heerlijke ervaring, dus ja, de droom werd wel voor de volle 100% bevredigd. Maar op een mooie tweede plaats wil ik een iets minder exclusief restaurant nomineren, maar daarom niet minder lekker. Brasserie De Gempermolen, eerlijk, lekkere keuken waar gewerkt wordt met streekproducten. En laat dat toch niet toevallig het restaurant van de broer van Jeroen Meus zijn. Het zit kennelijk in de familie!

 2. Wat is jouw lekkerste ontdekking (product, ingrediënt) van het jaar? Elk jaar trekken we een weekje op uitwaai-vakantie aan de Belgische kust, meerbepaald in Nieuwpoort. Groot was mijn vreugde toen ik op de eerste dag van ons verblijf ontdekte dat slagerij Dierendonck hier een vestiging had geopend. We hebben ons een hele vakantie te goed gedaan aan heerlijke charcuterie en dikke steaks. Maar wat me vooral bijblijft is hun vers gemaakte kop. Bijna dagelijks zijn we een plak gaan kopen om van te genieten met wat mosterd en een lekkere Rodenbach.

 3. Welk culinair boek heb je met de meeste smaak gelezen? Mag ik dit veranderen naar culinair boek waaruit ik het meeste heb geleerd? Want dat is zonder twijfel de bijbel voor de hobbykok van hotelschool Spermalie. Heerlijk hoe alle technieken perfect worden uitgelegd en met foto’s worden verduidelijkt.

 4. Wat was het beste recept dat je zelf uitgeprobeerd hebt of zelf bedacht hebt? Na een topervaring in restaurant Entrepot in Hasselt was ik helemaal weg van het voorgerechtje dat we daar kregen voorgeschoteld. Thuis ben ik verschillende keren aan de slag gegaan en heb uiteindelijk het orgineel toch zeer goed benaderd. Gandahamkroketjes met een mandje van meloen en een frisse salade. Eenvoudig, maar zo mooi en lekker op je bord!

5. Wat zijn jouw (culinaire) plannen voor 2012? Ik hoop eindelijk te kunnen starten aan mijn avondopleiding voor kok bij Piva. Dit jaar strooide allerlei zaken roet in het eten en werd het weer maar eens op de lange baan geschoven. 2012 moet daar verandering in brengen. Verder hoop ik in 2012 meer „culinaire” uitstapjes te kunnen maken. Deze stonden jammer genoeg in 2011 een beetje op een laag pitje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s