De culinaire eindejaarsvraagjes aan Illyvanilly

Illyvanilly is foodie in hart en nieren.  Ze denkt alleen maar aan eten en wordt echt chagrijnig als ze niet op tijd lekker eten kan. Uitstapjes, citytrips en vakanties  staan bij haar altijd in teken van leuke culiwinkeltjes, winkels met keukenbenodigdheden en restaurants. In weekendkranten leest ze vooral eerst de culi-berichten en op restaurant gaan is haar hobby. Redenen genoeg dus om ook haar te bestoken van lekkere eindejaars-vraagjes.

1. Wat was jouw top- restaurantervaring (met of zonder sterren) van het jaar 2011? Mel : Naast het feit dat ik een grote fan ben van de Flemish Foodies, die mij telkens weer culinaire topervaringen bezorgen, ben ik dit jaar ook een drietal keer bij Veranda in Berchem gaan eten en dat was er telkens knal op!  Leuke combinaties, nieuwe smaken en vooral ongelooflijk lekkere sauzen. Het restaurant van Davy Schellemans is gezellig en de prijs is heel correct (45 euro 5 gangen). Ik herinner mij vooral het sausje van zijn gerecht op Bloot 2011, de sot l’y laisse, de geitencrème met zalm en tomaatjes, het sjalottensoepje, de mosselen en prei, …  Me like!

2. Wat is jouw lekkerste ontdekking (ingrediënt, product) van het jaar? Mel: Wat een moeilijke vraag om aan een foodie te stellen! Ik kan mij zoveel dingen herinneren dat niet makkelijk kiezen is wat ik hier als nummer 1 moet zetten.  Uiteindelijk kies ik toch voor het traaggegaard buikspek dat ik op verschillende manieren heb geproefd. In de Wulf, in de Vitrine, bij Veranda en als broodje met mosterd en bloemkool tijdens J.E.F.préssée… Zo zacht en zo lekker van smaak. Op die momenten vind ik het zo jammer dat mijn vriend vegetariër is…hij weet niet wat hij mist!

 3. Welk culinair boek heb je met de meeste smaak gelezen? Mel: Dat moet Vegalicious van Alice Hart of de twee boeken van Yvette Van Boven zijn.  Dat zijn zo van die kookboeken die je doorbladert, en bij elke pagina denkt: dit ga ik eens maken en waarbij je dat dan ook effectief doet. De Kook Ze reeks staat ook bij mijn favorieten, leuke lectuur!

4. Wat was het beste recept dat je zelf uitgeprobeerd hebt of zelf bedacht hebt? Mel : Ook hier weer moeilijk kiezen!  Maar dan opteer ik toch voor de paté die ik onlangs maakte!  Ik vond het echt super goed gelukt en dat met een recept uit een oud kookboekje!  Van de mensen die het geproefd hebben kreeg ik lovende reacties en zelfs mijn slager is erop terug gekomen met de vraag hoe mijn paté gelukt was!

5. Wat zijn jouw (culinaire) plannen voor 2012? Mel : Ik wil (nog) meer op restaurant gaan, vooral verder blijven koken en bloggen, nog eens goed nadenken of ik wel wil verder doen met de kokschool, uitpluizen hoe ik mijn passie voor eten nog meer kan gebruiken, in mei weer naar Italië op culinaire zoektocht, en in oktober naar Turijn voor het Salone internazionale del gusto van Slowfood… a ja… en een grotere frigo kopen!

Een reactie op “De culinaire eindejaarsvraagjes aan Illyvanilly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s