Rillettes de porc (in feestverpakking)

Eén ding is zeker. Dit verschijnt met Kerst op de aperitief-tafel : een huisbereide rillettes de porc. Met wat stokbrood erbij wordt het weer ‘zalig vettig’ genieten. Rillettes zelf maken is niet moeilijk. Je hebt alleen tijd -heel veel tijd- nodig…

Probeer zeker dit (eerder gepubliceerd) recept :

Wat heb je nodig? 250g vers spek (ongezouten en liefst zo vet mogelijk), 250g mager varkensvlees (een stukje uit de hesp), 100g smout, 3 laurierblaadjes, tijm, marjolein, oregano, gedroogde basilicum, salie, peper en zout.

Hoe ga je te werk? Smelt het smout in de kom, snij het spek in blokjes en voeg het bij het gesmolten smout. Laat dit een kwartiertje garen op een zacht vuurtje (zeker niet bruin laten bakken maar garen). Snij ook het andere stukje vlees in blokjes en voeg dit bij het spek-smoutmengsel, voorzie het mengsel van alle kruiden en laat het heel lang garen (ik heb het een nachtje in de oven laten staan met een temperatuur van 60 graden) tot het vlees uiteenrafelt en je het met een vork fijner kan maken. Zet het mengsel koel weg en werk net voor het opdienen naar smaak af met peper en zout.

Serveer met een artisanaal stokbrood en geniet van deze zalige caloriebom. De rillettes kan je makkelijk een paar weken in de frigo bewaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s