Chocomousse For Life, the making of

Onlangs kreeg ik ’t zot in mijnen kop. Omdat wij de actie Music For Life genegen zijn, zochten mijn man en ik een leuke ‘culinaire’  inzamel-actie. 2 jaar zijn wij bescheiden begonnen met het bakken van wafeltjes. Vorig jaar pakten het iets groter aan met een Tiramisu for Life en verkochten wij  in totaal 70 porties van dit Italiaans topdessert.

Voor deze editie kozen wij – geheel binnen het thema :-)- voor het maken van chocomousse.  Ons huis werd dit weekend  herschapen in een gezellige en bij wijlen bijzonder smerige chocoladefabriek. Met een flinke dosis enthousiasme en een stevige brok werklust zijn wij er in geslaagd om 36l room, 20kg chocolade, 360 eieren, 3kg suiker om te toveren in 90 overheerlijke porties chocomousse.

Bedankt Barry Callebaut voor de (chocolade)steun en bedankt alle vrienden voor het steunen van onze actie.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Wij werkten volgens dit recept :

Wat heb je nodig? 6 eiwitten, 3 el suiker, 300g donkere chocolade, 5dl room.

Hoe ga je te werk? Breek de chocolade in kleine stukjes en voeg 1 dl room toe. Maak een badje klaar en smelt de chocolade ‘au bain marie’. Klop de overige room met de suiker stijf en meng deze onder de gesmolten chocolade. Klop ook de eiwitten stijf en meng deze onder het chocolade-roommengsel. Verdeel in kleine potjes of doe zoals ik en serveer alles in een mega kom.

Tot slot nog wat tips voor het opzetten van een food-actie voor een goede doel…

1. Kies voor een dessert of ander gerecht dat iedereen lust. Toegankelijkheid doet verkopen, zoveel is zeker.

2. Bereken op voorhand je kostprijs en ga eventueel op zoek naar (product)sponsors.

3. Kies voor een handige verpakking zodat alles makkelijk te ‘transporteren’ is.

4. Smijt al je gewicht in de reclameschaal. Stuur mails naar al je vrienden en collega’s, maak een evenement aan op Facebook en laat ook je vrienden en familie de boodschap uitdragen. Zo verkocht mijn schoonmoeder op haar ééntje 10 porties.

5. Planning is de sleutel tot succes. Probeer op voorhand je werktijd in te schatten en schrijf een echte werkplanning uit.

6. Nodig vrienden en familie uit en drink af en toe een borrel. Morele support en een bakje troost zijn ook bij het uitwerken van culinaire acties van levensbelang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s