Sneeuwballen…

Een buurman met Gentse roots hebben, heeft zo zijn voordelen. De ene keer zorgt hij voor een portie Tierentyn-mosterd, de andere keer gaat hij shoppen bij Bakkerij Himschoot. Gisteren verraste hij ons met een megaportie  ’sneeuwballen’. Samen met mijn huisgenoten smelt ik als sneeuw voor de zon voor deze authentieke wintersnoep.

Voor zij die deze Vlaamse snoep niet kennen even wat uitleg. De sneeuwbal is een seizoensgebonden product waarvan de productie loopt van september tot eind maart. Ze bestaat uit luchtig geklopte margarine omhuld met chocolade en bepoederd met bloemsuiker. Het smelt als sneeuw (maar ontzettend smaakvolle dan) als je hem in je mond stopt. Vroeger kon je ze in bijna iedere dorpswinkel vinden. Sinds hun erkenning als streekproduct zijn ze aan een revival bezig en nemen meer en meer winkeliers het in hun assortiment op.

Serveertips : heerlijk bij een tasje koffie of gewoon zo ‘uit het vuistje’. Alleen spijtig dat ze op de weegschaal voor een sneeuwbaleffect zorgen en dat de doos leeg moet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s