Mmmmmmmezze

Als mijn Antwerps maatje mij uitnodigt voor een diner dan is het altijd raak. “Varelli was de naam en mezze hun specialiteit”,  meer uitleg kreeg ik niet. Als liefhebber van de echte  Griekse keuken had ik al een flauw vermoeden dat het goed ging zijn. Dat vermoeden werd meteen bevestigd. De zaak is zonder veel franjes ingericht en de inkijk naar de keuken deed deze foodie al meteen watertanden….

En dan het eten : in één woord geweldig. Zoals het in een mezze-bar hoort – mezze is de Griekse variant van de Spaanse tapas- bestelden wij een assortiment hapjes. Achtereenvolgens én in een stevig tempo verschenen deze heerlijkheden op tafel :  Griekse sla met overheerlijke feta en mega-olijven, verse sardientjes in de pan gebakken, gevulde inktvis, souzoukaki smyrna (gehaktrolletjes gestoofd in tomatensaus met beetje wijn), spanakopita (spinazieflapjes met feta) en courgettekoekjes met yoghurtdip

Kortom Varelli is een aanrader voor iedereen die op een authentieke manier de Griekse keuken wil ontdekken. Ultraverse ingrediënten, authentieke combinaties en een vriendelijke bediening zorgen voor een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding….

Het adres :  Varelli, Plantinkaai 15, 2000 Antwerpen  03 485 88 82

2 reacties op ‘Mmmmmmmezze

  1. Hallo! Mijn naam is Elke, ik ben mede-zaakvoerder van Varelli, tesamen met mijn Griekse man. Wat een fijne recensie op de blog! Heel erg leuk, we appreciëren het enorm. Fijn dat je zo genoten hebt en ook heel erg leuk dat je de vriendelijke bediening vermeldt, dat is voor het personeel ook aangenaam om te horen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s